Beni kurban seçtiler

Terör örgütü DHKP-C üyesi İsmail Akkol, Özdemir Sabancı suikastinden 20 yıl sonra Söke’de yakalandı. Dün hakim karşısına çıktı. Mustafa Duyar’ı ve Fehriye Erdal’ı tanımadığı yalanına sarıldı. Kurban seçildiğini iddia etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2016 Güncelleme 27 Eylül 2016, 00:48
Beni kurban seçtiler

İÇİNDEKİLER

Tarihler 1996'yı gösterdiğinde Türkiye bir suikast ile sarsıldı. Sabancı Center'da Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ile Nilgün Hasefe terör örgütü DHKP-C tarafından katledildi. Cinayetin sanıklarından, terör örgütü üyesi İsmail Akkol, cinayetten 20 yıl sonra Aydın Söke'de yakalandı. Dün ilk kez savunmasını yaptı. Suçlamaları reddetti. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Akkol, savunmasını yazılı yaptı. "45 yıldır halkıma zarar verecek hiçbir eylem içinde bulunmadım" diyerek savunmasının geri kalanını daha sonra tamamlayacağını belirtti.

'MUSTAFA DUYAR HAİNDİR'
Akkol'un yazılı savunmasının ardından Başkan İbrahim Lorasdağı, sanık Akkol'a sorular yöneltti. Davanın diğer sanıkları Ercan Kartal, Mustafa Duyar ve Fehriye Erdal'ın sorulması üzerine Akkol, bu kişileri tanımadığını, Erdal'ı basından bildiğini söyledi. Hakimin, Mustafa Duyar'ın ifadelerinde Özdemir Sabancı ile Haluk Görgün'ü kendisinin öldürdüğünü, İsmail Akkol'un ise Nilgün Hasefe'yi öldürdüğünü söylediğini sorması üzerine Akkol, "Mustafa Duyar hain bir adam. Kendini kurtarabilmek için yanına bir kurban aramış. Benim adımı vermiş" diye cevap verdi. "Levent'teki binaya gittiniz mi?" sorusu üzerine de Akkol, "Hayır. Mustafa Duyar bir senaryo yazmış. Beni de gittiği yerlere eklemiş" diye cevap verdi. "Neden sizin isminizi verdi?" sorusunu ise "Adımı nereden duymuş bilmiyorum" diye cevapladı. Sabancı Center'in girişindeki güvenlik kamerası fotoğrafları gösterilen terörist, "Mustafa Duyar'ın yanındaki kişi bana benziyor, ama ben değilim" yalanına sarıldı. Mahkeme heyeti, teröristin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşmayı 21 Kasım'a erteledi.

Terör örgütü DHKP-C üyesi olması, Sabancı Center suikastı ve 2 askerin öldürülmesi olaylarının faili olduğu iddialarıyla aranan İsmail Akkol, Aydın'ın Söke ilçesinde 4 Şubat'ta yakalandı.



Toyota'yı Türkiye'de yüzde 50 ortaklıkla fabrika kurmaya ikna eden Özdemir Sabancı, bu tarihi olayın ardından suikaste uğradı.