Geldikleri yere giderler

Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Metrosu’nun test sürüşünde konuştu: PYD/YPG, PKK’nın uzantısıdır. Hepsi terör örgütüdür. Bu unsurlar Fırat’ın doğusuna, yani geldikleri yere gidecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Eylül 2016 Güncelleme 01 Eylül 2016, 01:48
Geldikleri yere giderler

İÇİNDEKİLER

Başbakan Binali Yıldırım dün Ankara'nın 13 yıldır beklediği Keçiören Metrosu'nun test sürüşlerini yaptı. Yıldırım, başarıyla gerçekleşen test sürüşünün ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldırım özetle şunları söyledi:

Güney sınırlarımızı emniyete almak vatandaşlarımızı can ve mal güvenliği için Karkamış'tan başlayarak Cerablus bölgesinde ÖSO'nun faaliyetlerine destek vermek amacıyla silahlı kuvvetler unsurlarımız oraya geçtiler. Buradaki terör unsurları tamamen ortadan kaldırılıncaya kadar faaliyetler devam edecek.

(YPG'nin Fırat'ın doğusuna dönmesi) Açıklamalar ne olursa olsun orada, her şey net; PYD/YPG, PKK uzantısıdır. Terör örgütleridir. Bir isim yıpranınca başka isimle piyasaya çıkıyorlar. Fırat'ın doğusuna geldikleri yere gidecektir. ABD'nin de bu yönde defaatle taahhüdü vardır.

Katılmalarını arzu ederiz. Hem Kılıçdaroğlu hem de Barolar Birliği başkanı Beştepe'ye gittiler oraya yabancı değiller. Ne değişti de kısa sürede karara vardılar, anlamakta zorlanıyoruz. Biz AK Parti olarak şahsım ve arkadaşlarım 15 Temmuz ve 7 Ağustos ruhu yaşatılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

1 milyar liraya mal olan metro hattının test sürüşünü yapan Yıldırım, "Keçiören -Atatürk Kültür Merkezi arasında inşaatı devam eden 9 bin 200 metrelik 9 istasyondan oluşan metronun sürüşü başladı. Bu testi, 4 istasyon arasında gerçekleştirdik, gayet rahat konforlu sorun olmadan tamamlandık" dedi.