FETÖ'cü büyükelçiler tutuklandı!

FETÖ'nün Dışişleri'ndeki hainleri Babalı, Balık ve Fındık tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ahmet Davutoğlu'nun dışişleri bakanlığı döneminde özel kalem müdürü olan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dış politika başdanışmanlığını yapan eski büyükelçi Gürcan Balık ile görevden alınan büyükelçiler Ali Fındık ve Tuncay Babalı tutuklandı.

Giriş Tarihi 27 Ağustos 2016, 00:00 Güncelleme 27 Ağustos 2016, 02:12
FETÖ’cü büyükelçiler tutuklandı!

İÇİNDEKİLER

FETÖ'cü darbe girişimi kapsamında başlatılan operasyonda, eski büyükelçiler Gürcan Balık, Ali Fındık ve Tuncay Babalı tutuklandı. Balık'ın FETÖ'nün Dışişleri imamı olduğu iddia ediliyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında eski büyükelçi Tuncay Babalı, Ali Fındık ve Gürcan Balık gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Balık, Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürlüğünü yapmış, 2010-2012 yılları arasında özel müşavirliğine getirilmişti. FETÖ'cü Gürcan Balık ayrıca, 2013'ün Ağustos ayında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanlığı görevinde de bulunmuştu.

İLİŞİKLİKLERİ KESİLMİŞTİ
Türkiye'nin eski Kanada Büyükelçisi Tuncay Babalı 17 Ağustos 2014'te, Türkiye'nin eski Kosta Rika Büyükelçisi Alı Fındık ise 11 Kasım 2015'te merkeze çekilmişti. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ise bürokraside başlayan tasfiyesi operasyonlarında Balık ve iki eski diplomatın Bakanlık ile ilişiği kesilmişti.