Darbe girişiminin seyrini değiştiren Astsubay Ömer Halisdemir’in adını iki bebek yaşatacak. Sivas ve Şanlıurfalı bebeklerin aileleri, ”Bir Ömer Halisdemir şehit olur, bin Ömer doğar” dedi
Vatanı için darbeci generali gözünü kırpmadan vuran Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi unutulmayacak. Sivas'ın Ulaş ilçesinde yaşayan Eyüp-Sümeyra Karacalar çifti, 9 Temmuz'da doğan bebeklerine, Ömer Halisdemir'in ismini verdi. Şanlıurfa Ceylanpınar'daki Kaçkar ailesi de bebekleriyle kahramanın adını yaşatacak. Baba Eyüp Karacalar şunları söyledi: "15 Temmuz gecesi FETÖ'nün darbegirişiminde bir avuç vatan haininin ülkemizeyaptıkları bizi çok üzdü. Darbe girişimigecesi Astsubay Kıdemli BaşçavuşÖmer Halisdemir'in kahramanca davranışıherkese örnek oldu. Biz de bununüzerine oğlumuza onun adını verdik. İnşallah oğlumuz da Ömer Halisdemir gibi vatanına, milletine bağlı olur. Vatan hainleri şunu iyi bilmelidir ki; bir Ömer Halisdemir ölür, bin Ömer Halisdemir doğar."
GÖZLERİ DÖNMÜŞ! Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan Tuğgeneral Semih Terzi'yi vuran Astsubay Ömer Halisdemir'in çatışmada yaralandığı ancak hainlerce, üzerine şarjör boşaltılarak vahşice şehit edildiği ortaya çıkmıştı. Terzi'yi öldürerek darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasında önemli rol oynayan Halisdemir'in ana binanın yanındaki ağaçlık alana yönelirken FETÖ timindeki 10 koruma tarafından kurşun yağmuruna tutulduğu öğrenildi. Halisdemir'in vücudundan 30 kurşun çıktı.
OKULUN ADI DEĞİŞTİ Cumhurbaşkanı Erdoğan, NiğdeÜniversitesi'nin isminin Şehit ÖmerHalisdemir Üniversitesi olarak değiştirildiğiniaçıkladı. Halisdemir'in adı, Etimesgutilçesinde kızının da okuduğuBilgi Anadolu Lisesi'neverildi. Ayrıca İstanbulÇekmeköy ve Manisa'daiki lise, Kırıkkale'debir spor salonu,Antalya'da bir köprüve Bursa Ağız ve DişSağlığı Hastanesi'ndeameliyathane şehidinadını yaşatacak.