O komutan milyarder çıktı!

FETÖ’cü Korgeneral İlhan Talu’nun milyarder olduğu belirlendi. Talu’nun üzerine kayıtlı Ankara’da 17 katlı on, 18 katlı üç, 25 katlı beş rezidansın olduğu bildirildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2016 Güncelleme 18 Ağustos 2016, 01:18
O komutan milyarder çıktı!

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen eski Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu adına kayıtlı Ankara'da 17 katlı on, 18 katlı üç, 25 katlı beş betonarme apartman ve arsa bulunduğu belirlendi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine Talu'nun malvarlığına ilişkin rapor düzenledi.

BANKADA 21 HESABI ÇIKTI
Başsavcılığa gönderilen raporda, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Veri Tabanı (TAKBİS) kayıtlarına göre, Talu adına kayıtlı, Ankara Gölbaşı İncek Mahallesi'nde 17 katlı on, 18 katlı üç, 25 katlı beş betonarme apartman ve arsanın bulunduğu belirlendi. Bunların "yevmiye tarihi" 4 Ağustos 2015 olarak belirtildi. Talu'nun üzerine kayıtlı, yabancı menşeli 2014 model bir otomobil ile çeşitli bankalarda 21 ayrı Türk Lirası, ABD Doları, avro ve Japon Yeni hesabı tespit edildi ancak ne kadar parası bulunduğuna ilişkin bilgi verilmedi. Raporda ayrıca, Türkiye Vakıflar Bankası Sancak Şubesi üzerinde Talu'nun eşinin vekaletle işlem yapma yetkisi olduğu bilgisi yer aldı.





DARBEDE AKTİF ROL ALDI
15 Temmuz darbe girişiminin en aktif isimleri arasında yer alan İlhan Talu, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

NOT TUTAN TALU MU?
Muharip Hava Kuvvet ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, "Ben Fethullahçıları, Genelkurmay Başkanımız'a anlatırken Fethullahçı general de söylediklerimi not alıyordu. İşte, orada deşifre olduklarını anladılar. Askeri Şûra'yı beklemeden, böyle bir şeye kalkıştıklarını değerlendiriyorum" demişti. Söz konusu not alan kişinin Korgeneral İlhan Talu olduğu iddia edilmişti.

TERFİ LİSTESİNİ HAZIRLIYORDU
TSK'dan ihraç edilen Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu, YAŞ'ta kritik çalışmalar yapıyordu. Talu, YAŞ'ta terfi sırası gelen general ve amiraller ile ilk kez general ve amiral olacaklarla ilgili çalışmalar yürütüyordu. Askerlerin istihbarat raporlarını, sicillerini ve kıdemlerini de hazırlıyordu.