Yüreğimiz yandı

Terör örgütü PKK, kanla beslendi. Kalleşlik bitmedi. Şırnak Uludere’de yola patlayıcı tuzaklayan teröristler, 4 askerimizi şehit etti. Acı tazeliğini korurken Mardin’den de kara haber geldi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2016 Güncelleme 11 Ağustos 2016, 03:11
Yüreğimiz yandı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, terör örgütlerine geçit vermedi. Darbe girişiminde bulunan FETÖ'cü hainler tek tek yakalanırken, PKK'ya yönelik operasyonlar da hız kesmedi. Doğu ve Güneydoğu'da süren operasyonlarla PKK'lı teröristler ağır kayıplar verdi. Ancak kalleşlik bitmedi. Dün sabah Şırnak'tan gelen kara haber, yürekleri deldi geçti. PKK'lı hainler, Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasında bulunan Andaç Köyü yakınlarında yola döşedikleri el yapımı patlayıcıyı, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Kalleş saldırı sonucu askerlerden Ahmet Suna (21), Tayfur Çankaya (20), Ahmet Hilmi Yiğit (24) ve Bayram Kavcı (21) şehit olurken, 9 asker de yaralandı. Saldırının ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Zırhlı araçlarla olay yerine giden askerlere, dağlık alanda gizlenen teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askerler, ateşe anında karşılık verdi. Çıkan çatışmanın ardından teröristler Kuzey Irak'a kaçtı. Şehit askerlerin hikayeleri ise yürekleri dağladı.

TÜRK MİLLETİNİN EMRİNDEYİM: Uludere'de şehit olan askerlerden Uzman Erbaş Ahmet Hilmi Yiğit'in acı haberi, memleketi Isparta'yı ağlattı. 2 yıl önce babasını kaybeden şehit, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Facebook'tan "Görevimin başında, yüce Türk milletinin emrindeyim" notunu paylaşmıştı.

TERHİSİNE 75 GÜNÜ KALMIŞTI: Şehit er Ahmet Suna'nın Kahramanmaraş'taki baba evinde de yas vardı. Suna'nın şehit olmadan önce aradığı annesine, "75 günüm kaldı anne" dediği ortaya çıktı.

ONUN YERİNE BEN ÖLSEYDİM: Piyade Er Tayfur Çankaya'nın acı haberi Afyonkarahisar'daki baba ocağına ateş gibi düştü. "Su borusu patladı" denilerek eve çağrılan baba Ömer Çankaya, "Ben ölseydim" diye ağladı.

7 KARDEŞTİ: Şehit er Bayram Kavcı, 7 çocuklu ailenin tek erkek evladıydı. Şehidin acı haberi, Ankara'daki baba evine ulaştı. Anne Gülseren Kavcı, "İçim yanıyor" diye ağıt yaktı.



İlk saldırı Mardin'in Kızıltepe ilçesinde yaşandı. Kızıltepe Devlet Hastanesi önünde, çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında bomba yüklü araç, PKK teröristler tarafından infilak ettirildi. Olayda Nurettin Tekin adlı polis ile 2 vatandaş şehit düştü. 5'i polis 30 kişi de yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Patlamanın etkisi ile çevredeki çok sayıda ev ve işyerinde hasar oluştu. İkinci hain saldırı da Diyarbakır Sur'da meydana geldi. On Gözlü Köprü mevkisinde çevik kuvvete ait servis aracının geçişi esnasında PKK'lı teröristlerce bombalı araçla saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 5 vatandaş şehit olurken, 5'i polis 12 kişi de yaralandı. Saldırının ardından kalleşlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.



AŞKIM BENİ BIRAKIP NEREYE GİDİYORSUN
Diyarbakır
Kulp'ta önceki gece teröristlerle girdikleri çatışmada şehit olan Uzman Çavuşlar Kadir Karaman ile Salih Hayırsöz, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Çorum'da toprağa verilen Karaman'ın hamile eşi Serpil Karaman, tören boyunca gözyaşlarına boğuldu. Şehidin bacanağı Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in de geçen Ocak'ta Diyarbakır Sur'da şehit olduğu ortaya çıktı. K.Maraş'ta toprağa verilen şehit Salih Hayırsöz'ün cenazesinde gözyaşları sel olup aktı. Eşi ise tabutuna sarılarak, "Aşkım beni bırakıp nereye gidiyorsun" diye ağıt yaktı.