Suikastı o geciktirdi!

Çiğli Üssü pilotlarından Bahattin Akgün, Cumhurbaşkanı’nı almak üzere Marmaris’e gitmek için emir aldı. Helikopterine arıza yaptırıp darbecilerin gecikmesini sağladı. Marmaris’e uçmayı da reddetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2016 Güncelleme 05 Ağustos 2016, 02:14
Suikastı o geciktirdi!

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz'da FETÖ üyesi askerlerin darbe girişiminde en önemli hedeflerinden biri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tatilini geçirdiği Marmaris oldu. Marmaris'teki otele yapılan saldırıyı geciktirenlerden birinin de helikopter pilotu Kurmay Yarbay Bahattin Akgün olduğu saptandı. Darbe teşebbüsünden hemen sonra tutuklanan ancak itiraz üzerine serbest bırakılan Yarbay Akgün, ifadesinde şunları anlattı:

CEMİL BAYIK SANDIK:
Alay Komutanı Albay Murat Dağlı uçuş ekibinin akşam saat 22.00'de helikopter başında olması emrini verdi. Ancak ne yaptıysak görev bilgisini öğrenemedik. 21.45'te helikopter başına gittik. Komutanları dinledim. Bir paketten bahsettiler. PKK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık'ın paketlendiği laflarını duydum. Onu alacağız sandım.

AİLEMDEN ÖĞRENDİM:
23.00 gibi ailemden gelen telefonlarla darbe girişimini öğrendim. İkinci pilotum İbrahim'e 'Burada acayip şeyler oluyor. Bu işe gitmeyeceğiz. Sağ motora sıcak basacağız ve gitmeyeceğiz' dedim. Kendisi 'Komutanım ne emrederseniz yaparım arkanızdayım' yanıtını verdi.

ARIZA YAPTIRDIK:
Ben test pilotu olduğum için teknik açıdan motora nasıl arıza yaptırıldığını biliyordum. İlk çalışma anında, gaz kolunun getirileceği seviyeyi geçip aşırı gaz verdim. Bu arada start butonuna basmaya devem ettim. Basmayı bıraktığım an, bu gazı motor kabul etmeyecekti. Böylelikle motorun limiti dışına çıkmasını sağladım. Bu eylemi üç kez yaptım. Bu işlemin genel adı 'sıcak çalıştırma'. Bunu herkes bilmezdi.

EGE KOMUTANI'NA GİTTİLER:
Sonra Murat Dağlı'ya gidip 'Komutanım sağ motor çalışmıyor, sıcak basıyor' dedim. Murat Dağlı da 'Biz gelene kadar burada bekleyeceksiniz, ayrılmayacaksınız' dedi. Sonradan Ege Ordu Komutanı'nı almaya gittiklerini öğrendim.

TUĞGENERAL GELDİ:
Alanda beklerken ellerinde M16 tüfek bulunan yaklaşık 50 kişi geldi. Başlarındaki tuğgeneralin 'Genelkurmay Başkanının emriyle geldim' sözlerini duydum. Ellerinde silah ve mühimmat vardı. Benim helikoptere binmeye geldiler, o helikopterin göreve gitmeyeceğini söyledim. İnmelerini sağladım. Daha sonra da, Sikorsky'nin yakıtının yetmeyeceği söylendi. Bu nedenle başka bir helikoptere aktarım yapıldı.

UÇMUYORUM KARDEŞİM:
Helikopterler alanda yarım saat bekledi. Kalabalık arasındaki konuşmalardan Marmaris, Dalaman tarafına gidildiğini duydum. Bu sırada Hakan Yukarki'nin kullandığı helikopterdeki teknisyen yanımıza gelip benim de görevde olduğumu söyledi. Ben de 'ben uçmuyorum kardeşim' dedim. Kalkıştan sonra Murat Bağ beni aradı. 'Oradan hemen uzaklaşın' dedi. Bunun üzerine motor çalıştırıp oradan uzaklaştık. Marmaris saldırısına katılacak helikopterler kalkış yaptıktan 10 dakika sonra kısa bir uçuş yapıp birliğimize döndüm.

O HELİKOPTERLERİ SAKIN KALDIRMAYIN:
Saat 04.00 sıralarında cep telefonumdan Bodrum Imsık komutanı devrem Yarbay Fethi Şahbaz aradı. Birliğimize bağlı 2 helikopterin kendilerine doğru geldiğini, yakıt ikmali istediklerini, ne yapması gerektiğini sordu. Ben de "Kesinlikte yakıt vermeyin, helikopterlerin bataryalarını sökün, hatta kablolarını kesin. Tanker içerisine gerekirse kum dökün" dedim. Onlar da ekibi havalandırmamışlar.