Katliam köprüsü

FETÖ cuntasının Boğaziçi Köprüsü’ndeki katliamı, kameralara yansıdı. Görüntülerde darbeci askerlerin halkı kurşuna dizdiği ortaya çıktı. Ayrıca köprünün direklerine de bir keskin nişancının yerleştirildiği saptandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Temmuz 2016 Güncelleme 22 Temmuz 2016, 03:32
Katliam köprüsü

İÇİNDEKİLER

TÜRKİYE, 15 Temmuz gecesi bir kez daha darbenin kanlı yüzüyle karşılaştı. Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ordu içindeki yapılanması, darbe yapmaya kalkıştı. Cuntacılar ilk olarak Boğaziçi Köprüsü'nde toplandı. Köprüdeki o katliam bölgedeki MOBESE kameralarına an be an yansıdı. O görüntülere göre saat 21.46'da köprünün Avrupa'ya geçişi askeri araçlar tarafından kapatıldı. Halk darbecilere karşı Saat 01.30 sıralarında köprüde toplanmaya başladı. Uzun süreli bekleyişin ardından gün ağarırken, tanktan metrobüs duraklarının olduğu noktada bekleyen vatandaşların üzerine doğru atış yapıldı. Reklamcı Erol Olçak ile 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip de darbecilere karşı oradaydı.

Darbecilere geçit vermeyen kahramanlar ise kalleş saldırı sonrası köprüde şehadete ulaştı.

ŞEHADETTEN ÖNCEKİ SON SÖZÜ 'BABA' OLDU
Hainlerin silahından çıkan kurşunlardan biri Abdullah Tayyip'in başına saplandı. Talihsiz genç "Baba" diye haykırdı. Bu sırada Erol Olçak evladını bağrına bastı. Tam o anda cuntacıların attığı kurşun Olçak'ın da hayatını kaybetmesine yol açtı. Olçak ve oğluyla birlikte onlarca kişi köprü üzerinde cuntacıların kurşunlarıyla şehit oldu. İşte o katliam görüntüleri, MOBESE kayıtları ile ortaya çıktı. Öte yandan halkın tepkisinin artması, polisin de duruma hakim olmaya başlamasının ardından darbeci subaylardan biri Boğaziçi Köprüsü'nün ayaklarındaki kuleye çıktı. Keskin nişancı tüfeğiyle buradan ateş açtı. Kurşunların nereden geldiğini anlayamayan birçok sivil, bu silahtan çıkan kurşunlarla şehit oldu ya da yaralandı.




Darbeci subay, asansörleri kullanıp köprünün direklerine çıktı. Halka kurşun yağdırdı. Kalleş operasyonla etkisiz hale getirildi.


EROL OLÇAK


A. TAYYİP OLÇAK