FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından önceki gece Ankara'ya giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün de Milli Güvenlik Kurulu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde topladı.
TEK GÜNDEM MADDESİ MGK toplantısında Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra MGK üyesi bakanlar yer aldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu da toplantıda hazır bulundu. Tarihi MGK toplantısının tek gündem maddesini FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında alınacak tedbirler oluşturdu. MGK toplantısında FETÖile mücadelede kararlılıkvurgulanırken, hain darbegirişimi nedeniyle Türkiye'niniç ve dış güvenliğinin zaafadüşürülmemesine yöneliktedbirler ele alındı. MGK toplantısında özellikle FETÖ ile mücadele konusunda önemli kararlar görüşüldü. MGK toplantısının ardından Bakanlar Kurulu toplantısı da yapıldı.
YAVERSİZ MGK MGK toplantısında ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başyaveri yoktu. Darbecilerle birlikte hareket ettiği belirlenen başyaver Ali Yazıcı gözaltına alındığı için MGK toplantısındaki fotoğraf çekimi sırasında Erdoğan'ın yanında yer almadı.