Köprüden önce son çıkış

Vatan hainleri Cuma günü sahneye çıktı. Milli iradeye darbe vurmaya çalıştı. Satılık planlarının başlangıcı olarak İstanbul’da köprüleri trafiğe kapattı. Vatandaş ‘Neler oluyor’ diye merak ederken, gerçek ortaya çıktı. Hainler halkın demokrasi direnişiyle karşılaştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Temmuz 2016 Güncelleme 17 Temmuz 2016, 00:00
Köprüden önce son çıkış

İÇİNDEKİLER

TÜRKİYE Cuma günü Cumhuriyet tarihinin en ağır ihanetini yaşadı! Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içindi bir ur olan Fethullahçı Terör Örgütü FETO/PDY hainleri, Ankara ve İstanbul merkezli olarak milletin iradesine darbe yapmaya kalktı. Trafiğin en yoğun olduğu güne ve saate getirilen girişimde darbeci askerler, İstanbul'un Avrupa ve Asya kıtlarını bir birine bağlayan, ulaşımın ve haberleşmenin omurgası olan Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerini trafiğe kapattı. Köprülere adeta yığınak yapan hainler araçların geçişine izin vermedi.

OSMANGAZİ KAPATILDI
Bu durum İstanbul'un Vatan Caddesi ve Atatürk Havalimanı'na giden yollarda ve çeşitli bölgelerinde uygulandı. Hal böyle olunca İstanbul trafiği altüst oldu. Milyonlarca İstanbullu olan bitenden habersiz durum değerlendirmesi yaptı. Kimileri 'bomba' şüphesi olduğunu düşündü. Ancak kimse ihanet çetesinin 'Vatanı satacaklarını' akıllarına getirmedi. Darbeci askerlerin, önceki gece Boğaziçi ve FSM köprüleriyle birlikte körfezde bir süre önce açılan Osmangazi Köprüsü'nü de kapattıkları ortaya çıktı. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ'cü darbe yanlısı askerlerin başlattığı kalkışma girişimi bastırılırken, yeni bilgiler gelmeye başladı. Darbeci askerlerin, dün gece Boğaziçi ve FSM köprüleriyle birlikte körfezde kısa süre önce açılan Osmangazi Köprüsü'nü de kapattıkları ve bir süre boyunca, giriş çıkışlara izin vermediği ortaya çıktı. Polisin yolları ve köprüyü gece 01.30 sıralarında gerçekleştirdiği operasyonla açtığı öğrenildi.

ERLERİ OPERASYON DİYE KANDIRDILAR
FETÖ'cü üst rütbeli askerler, ihanet giirişimlerine ana kuzusu olarak tabir ettiğimiz 'Mehmetçik'imizi de dahil etti. Yürekleri vatan aşkıyla çarpan er ve erbaşları yalan emirle tahakküm altına aldı. İstanbul'un can damarı noktalara sürdü. Meşru görevi devletin bütlünğünü dış tehditlere karşı korumak olan askerler durum netleşmesi üzerine geri çekildi. Yaptıkları açıklama ile gerçek gözler önüne serildi: Bizlere gece operasyon tatbikatı var dediler.

TEKNOLOJİYE DE YENİLDİLER
Akıllarda çeşitli sorular oluşunca yaşanan olağan dışı durum sosyal medyanın gündemine düştü. İnsanlar köprülerin fotoğraflarını paylaşıp 'İstanbul'da neler oluyor?' şeklinde sorular sordu. Tüm gerçekler ortaya çıkmaya aşlayınca halk sosyal medyadan örgütlenmeye başladı. Vatandaşlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi birbirini devlete ve demokrasiye sahip çıkmak için sokağa çağırdı. İletişim çağının olanaklarına ve etkilerine akılları yetmeyen satılıklar, ilk önce sosyal medyada kıskaca alındı. Hainlerin köprüyü ele geçirme girişiminden sonra sosyal medyada dolaşan yorumlardan bazıları:

* Çok merak ediyorum neler oluyor?
* Polisin mukavemet alanında askerlerin ne işi var?
* İstanbul'da olağan dışı bir şeyler oluyor. Hayır olsun!
* Terör tehdidi var diyorlar bilgisi olan var mı?
* Köprülerde acaba bomba mı var?
* Anadolu'ya geçiş var ancak 2 saat trafik kilit.
* Kimse dışarı çıkmasın yollar iptal.
* Karşıya geçmem gerekiyor.
* Alternatif yol tarif edebilir misiniz?
* Boğaziçi'nden FSM'ye geçiş yapılabilir mi?
* Ben birkaç saat sonra tatile gideceğim bu halde nasıl yola çıkacağız Allah'a dua etmek başka bir şey yapamayacağız.
* Bir Cuma klasiği zannediyorum.
* Endişe etmeyin.
* Amaç ne ki? Hiç bir açıklama yok yahu.
* Ne oluyor ya?
* Köprüler askerle dolmuş. Kesin çok büyük bir şey var!
* Askerlerden bazılar darbe oluyor, evlerinize gidin diyor bu gerçek olamaz değil mi?
* Her iki köprünün de kapatılması ve ellerinde silahlarla bekleyen askerin olması tesadüf olamaz.
* Darbe yapmak için köprüleri mi kapmışlar bunlar?
* Bu alçaklar milleti dışarı çıkartmamak için mi yol kapatıyorlar.
* Son dakika haberleri geçiyor. FETÖ'cü hain teröristler darbe girişiminde bulunuyormuş.
* Milletin egemen olduğu bir toplumda darbe yapılamaz.
* Darbeye karşı dimdik durmak da vatan savunmasıdır.
* Haydi Türkiye bir olma günüdür.
* Bugün ülkemizi, devletimizi ve vatanımızı savunma günüdür.
* Ben ezelden beridir hür yaşadımhür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım.
*İçimizdeki hainleri yok etmek vatan borcudur.
*Bu sadece devlete ya da hükümete karşı değil. Ayrıca dinimize de hakarettir.
*Bir daha asla devleti satılıklara teslim edemeyiz. FETÖ'cüler artık bitti.
*Bu devlet bizim!