Ordu’yu sel aldı

Şiddetli yağmur Ordu’da sel ve heyelana neden oldu. Paniğe kapılan Ergün Baştürk, kalp krizi geçirip öldü. Acı haberi alan kardeşi de üzüntüsünden vefat etti. İstanbul Merter ise adeta suya gömüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Temmuz 2016 Güncelleme 06 Temmuz 2016, 02:07
Ordu’yu sel aldı

İÇİNDEKİLER

Ordu dün güne sel ve heyelanla uyandı! Kentte etkili olan şiddetli yağmur Fatsa, Perşembe, Gürgentepe ve Çatalpınar'da etkili oldu. Metrekareye 300 kg yağmur düşerken, Fatsa, Perşembe, Gürgentepe ve Çatalpınar ilçelerinde 10'un üzerinde ev heyelana bağlı olarak yıkıldı. Perşembe ilçesine geçişi sağlayan köprü yıkıldı. Akçaova Irmağı'nın taşması sonucu evlerin zemin katları sular altında kaldı.

10 KM TRAFİK KUYRUĞU
Sel sularına kapılarak mahsur kalan bazı araçlar ise vatandaşların çabasıyla kurtarıldı. Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki derelerin taşması sonucu otoyoluna sürüklenen kaya parçaları da Karayolları'na ait iş makineleri tarafından temizlendi. Çalışmalar nedeniyle Bolaman- Perşembe otoyolunda Samsun- Ordu karayolunda trafik 1.5 saat durdu. Bayram tatili nedeniyle 10 kmlik araç kuyruğu yaşandı.

1 SAAT ARAYLA 2 ACI
Kentte hayatı felç eden felaket esnasında peş peşe acı haber de geldi. Perşembe'nin İmeçli Mahallesi'nde yaşayan emekli öğretmen Ergün Baştürk (55), sağanak yağış sonrasında evinin yıkılacağını düşünerek paniğe kapıldı. Bir anda biriken molozları temizlemek için çalışmaya başladı. Bu esnada kalp krizi geçirdi. İlk müdahaleyi emekli hemşire olan eşi Saadet Baştürk yaptı. Ancak kurtaramadı. Kardeşinin evine giden Kani Baştürk (70) aldığı ölüm haberi ile gözyaşlarına boğuldu. 1 saat sonra üzüntüden kalp krizi geçirip vefat etti. Kardeşlerin bugün toprağa verileceği açıklandı.

METROYU SU BASTI
İstanbul da dün sabah yağmurun şiddetini hissetti. Yaklaşık yarım saat süren sağanak sokakları göle çevirdi. Eyüp Sultan Camii çevresinde bayram namazının hemen ardından sel nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sel çöp kutularını sürükledi. Sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle Bayrampaşa Metro girişi sular altında kaldı.

ŞAŞKINA DÖNDÜ
Metroyu kullanmak isteyen vatandaşlar karşılaştıkları manzara sonrası şaşkına döndü. Bir vatandaş, "Bu şekilde gidemeyeceğiz. Çok şaşırdım. Metroyu su basmış" dedi. Metro çalışanları ise sularla mücadele etmekte zorlandı.



Sağanak yağış nedeniyle D-100 Karayolu Merter mevkii su altında kaldı. Göle dönen yolda çok sayıda araç mahsur kaldı. Araçlar güçlükle ilerlerken trafik çift yönlü olarak durma noktasına geldi. Bayram tatili nedeniyle bomboş olan İstanbul'da tek yoğunluk Merter ve çevresinde yaşandı.



Sel suları nedeniyle mahsur kalan vatandaşların imdadına komşuları ya da belediye personeli yetişti. Onlarca kişi iş makinaları aracılığıyla güvenli alanlara tahliye edildi.