Erdoğan'a hakaret eden profesör kovuldu

Bilgi Üniversitesi'nde girdiği derslerde Cumhurbaşkanı ve seçmene hakaret eden Prof.Dr Zeynep Sayın Balıkçıoğlu, üniversite yönetimi tarafından kovuldu.

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 12:10
Erdoğan’a hakaret eden profesör kovuldu

İÇİNDEKİLER

Bilgi Üniversitesi'nde derslerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ona oy veren seçmenler hakkında çirkin ifadeler kullanan Prof.Dr. Bedra Zeynep Sayın Balıkçıoğlu'nun görevine üniversite yönetimi tarafından son verildi.

Bilgi Üniversitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "15 Haziran 2016 tarihinde bazı medya organlarında yer alan ve bir ders sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren ifadeler kullandığı belirtilen Prof. Dr. Zeynep Sayın Balıkçıoğlu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek isteriz.

İletişim Fakültemizde Bahar 2016 döneminde ders saati ücretli olarak çalışan öğretim elemanı Prof. Dr. Balıkçıoğlu'nun üniversitemizle ilişiği; bahsi geçen konunun Rektörlüğümüze intikalini takiben kesilmiştir. İlgili kişinin an itibari ile kurumumuz ile herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Rektörlüğümüz konunun detaylarının incelenmesi ve gerekli hukuki soruşturmaların yapılması talimatını, ivedilikle, vermiştir.

Saygılarımızla duyururuz.

İstanbul Bilgi Üniversitesi"

SON DERECE ÇİRKİN SÖZLER SARF ETTİ!
Bilgi Üniversitesi İletişim fakültesinde Art 301 dersine giren Prof. Dr. Balıkçıoğlu, derste Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ona oy verenlere ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmuştu.

Balıklıoğlu derste kullandığı şu yakışıksız ifadelerle Erdoğan ve ona destek veren halkı hedef almıştı: "Bütün o yüzde 50, ben yüzde 50'nin yüzde 80 olduğunu düşünüyorum maalesef, bütün o yüzde 50 de ne yapıyor? Aslına bakarsanız Tayyip Erdoğan olmak istiyor, onun karşı çıkışıyla karşı çıkmak istiyor. Çünkü orada bir karşı çıkış var diye düşünüyor, dolayısıyla ne istiyor, onun gibi olmak ve ona benzemek istiyor. Şimdi Tayyip gibi olmak ona benzemek demek, hırsız olmak, yolsuz olmak, haydut olmak vs. demek aynı zamanda öyle değil mi? Bütün bu değerler, yolsuzluk hırsızlık aslına bakarsanız normalize olmuş oluyor."