HDP'de kriz büyüyor

HDP'deki çatlak giderek büyüyor. Altan Tan'ın “Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız” şeklindeki açıklamasıyla verdiği yeni parti sinyaline Selahattin Demirtaş, "Yol ayrımına gelen biz değiliz. Yolunu şaşıranlar kendileri bulacaktır” şeklinde tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 14 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 14 Haziran 2016, 16:13
HDP’de kriz büyüyor

İÇİNDEKİLER

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Milletvekili Altan Tan'ın yeni parti sinyaline cevap verdi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bir gazeteye "Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız" şeklinde açıklama yapan HDP Milletvekili Altan Tan'ı isim vermeden eleştirerek, "Yol ayrımına gelen biz değiliz. Çizgimiz olduğu yerde. 7 Haziran'da 1 Kasım'da halka ne söylediysek aynı noktadayız. Yolunu şaşıranlar kendileri bulacaktır" dedi.

BİNLERCE EVLAT DERKEN TERÖRİSTLERİ Mİ KASTETTİ?
HDP'nin anlayışın hakkını savunarak 6 milyon oy aldığını iddia eden Demirtaş, "Yol ayrımına gelen biz değiliz. Çizgimiz olduğu yerde. 7 Haziran'da 1 Kasım'da halka ne söylediysek aynı noktadayız. Yolunu şaşıranlar kendileri bulacaktır. Biz dört dörtlük bir parti değiliz, eleştirilmeyecek parti de değiliz. Ama partimizin eleştiri karar mekanizmaları vardır. Bunun dışında davranmak ne partinin programına ne siyasi ahlaka ne de disipline uyar. Herkes bunu gözeterek davranmak zorundadır. Bu parti kişilerle var olmadı kişilerle de var olmaz. Halkın alınteriyle, emeğiyle, binlerce evladının canıyla, özverisiyle var oldu" diyerek adeta PKK'yla işbirliği içinde olduklarını itiraf etti.

ALTAN TAN'DAN CEVAP
Altan Tan'a gazeteciler tarafından Demirtaş'ın açıklamasının anımsatılması üzerine Tan da, "Benim durduğum, söylediğim ve yapmak istediğim çok net. 'Yol ayrımında olan Altan Bey'dir. Biz bir yol ayrımında değiliz' demişse bir arkadaşımız, o da demek ki yolunu belli etmiştir." ifadesini kullandı.