Almanlar Doğan medyasını ödüllendirdi

Alman medyasından Deutsche Welle, Hürriyet’in Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'e ifade özgürlüğü ödülü verdi. Ödül töreninde konuşan Ergin, Almanlara Türkiye'yi şikayet etti.

Giriş Tarihi 13 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 13 Haziran 2016, 15:07
Almanlar Doğan medyasını ödüllendirdi

İÇİNDEKİLER

Alman kanalı Deutsche Welle, 2016 İfade Özgürlüğü Ödülü'nü, Doğan medyasından Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'e verdi.

TÜRKİYE'Yİ KARALADI
Ödül töreninde konuşan Sedat Ergin, "Deutsche Welle İfade Özgürlüğü Ödülü'nü almak benim için büyük bir onur" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Ödüller genellikle alıcısını memnun eder. Ancak ifade özgürlüğü ödülü almak hiç de mutlu bir vesile değil. Eğer aldığınız ödülün konusu ifade özgürlüğüyse bu özgürlüğün sıkıntılı hali de kaçınılmaz olarak vurgulanmış olur. Bu ödül de ülkemdeki ifade özgürlüğünün durumu bakımından bir mesaj taşıyor. Hafif bir acı duyduğumu ifade etmek isterim. 2016 yılında ifade özgürlüğü konusunda dünyada vahim sorunların sürdüğü ortada. Bu ödüllerin verilmesi de bunun kanıtı.

VATAN HAİNLERİNE GAZETECİ DEDİ
Ergin, vatana ihanetten yargılanan FETÖ'cü ve PKK'lı tetikçileri kast ederek, "Türkiye'de gazetecilerin karşı karşıya olduğu sorunlar listesi bir hayli uzun. Gazetecilere açılmış yüzlerce dava var. İfade özgürlüğünü ayakta tutmak için azmimizi sürdürmek onu yok etmek isteyenlere en etkili karşılık olacaktır." dedi.