O ses katil

Sezai A., arkadaşı Mesut Kar’ı boğarak öldürdü. Cesedi ormana gömdü. 155’e bıraktığı ses kaydıyla yakayı ele veren katil, polisi bile hayrete düşürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Haziran 2016 Güncelleme 08 Haziran 2016, 00:00
O ses katil

İÇİNDEKİLER

ADANA'nın Pozantı İlçesi, korkunç bir cinayetle sarsıldı. İnşaat malzemesi satan Mesut Kar (33), 18 Mayıs'ta arkadaşı Sezai A.'dan alacağı 20 bin lirayı tahsil etmek için evinden ayrıldı. Evli ve 1 çocuk babası Kar'dan bir daha haber alınamadı. Aile, polise kayıp başvurusu yaptı. Ancak Kar, bulunamadı. Soruşturma başlatan polis, Kar'a 20 bin lira borcu bulunan Sezai A.'yı gözaltına aldı. Olay günü arkadaşının yanına geldiğini sonra da Adana'ya gitmek üzere yanından ayrıldığını söyleyen Sezai A., serbest bırakıldı. Aynı gün sim kartı olmayan telefondan 112'yi arayan bir kişi, 155'i bağlatarak, "Ben Mesut Kar. Ailem kayıp başvurusu yapmış. Ben kaybolmadım. Biraz kafamı dinledikten sonra döneceğim" diyerek telefonu kapattı. Haber merkezi bu durumu hemen özel ekibe anlattı.

BANT KAYDINDA FARK EDİLDİ
Özel ekip, ses kaydını alarak soluğu Mesut Kar'ın evinde aldı. Ses kaydını dinleyen Kar'ın eşi, sesin Sezai A.'ya ait olduğunu anladı. İncelemeye alınan ses kaydının yüzde 90 Sezai A.'ya ait olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine tekrar gözaltına alınan Sezai A., cinayeti inkar etmesine rağmen tutuklandı. Polis, Sezai A.'nın yanında çalışan Suriyeli işçi İbrahim El Hasan'dan da şüphelenerek sorguya aldı. Polis, çapraz sorguda şüpheliyi konuşturmaya başardı. Hasan, Sezai A.'nın Kar'ı boğarak öldürdüğünü ve cesedi ormana gömdüğünü anlattı. Cesedin gömüldüğü yerde yapılan kazıda Mesut Kar'ın cesedine ulaşıldı. Cesedin yerini gösteren Suriyeli İbrahim El Hasan da gözaltına alındı.

CİNAYETİN ARDINDAN 155'E BAĞLANDI!
18 Mayıs'tan beri kayıp olan Mesut Kar'ın öldürüldüğü belirlendi. 1 çocuk babası Kar'ın eşi, olayla ilgili 115'e bırakılan ses kaydının Sezai A.'ya ait olduğunu fark etti. Arkadaş katili, cezaevine gönderildi.

20 bin lira borçlu olduğu Mesut Kar'ı öldüren Sezai A.'nın polisi şaşırtmak için 155'e ulaşıp, "Ben Mesut Kar. Kaybolmadım. Kafamı dinleyip döneceğim" dediği ortaya çıktı.