Tunceli'de karakola kalleş saldırı

Tunceli, Pülümür'de PKK'lı teröristler sabah taciz ateşi açtıkları karakola bomba yüklü araçla saldırdı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Giriş Tarihi 01 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 01 Haziran 2016, 21:55
Tunceli’de karakola kalleş saldırı

İÇİNDEKİLER

Tunceli'nin Pülümür ilçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na bugün öğle saatlerinde bir grupPKK'lı tarafından otomatik silahlarla ateş açıldıktan sonra akşam saatlerindeki ikincisaldırıda ise bombalı araç kullanılmadığı öğrenildi.

YOLA DÖŞENEN EYP PATLATILDI
Öğlen saatlerinde İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla açılan ateşten sonra dağlık alana kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Bölük Komutanlığı'ndan akşam saatlerinde operasyona çıkanaskerlere yönelik yola döşenen el yapımı patlayıcı ile saldırı gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

KOBRALAR BOMBALIYOR
Bölük Komutanlığı'na yaklaşık 1 kilometre mesafede daha önce PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 1 uzman çavuşun yaralandığı bildirildi. Uzman çavuş helikopterle Erzincan Asker Hastanesi'ne kaldırılırken bölgede karadan geniş çaplı operasyon başlatıldı. Halen devam eden operasyonlar kapsamında bölgeye giden kobra helikopterler PKK'lıların saklanmış olabileceği alanları yoğun ateş altına alıyor. Operasyon devam ediyor.