Raportörden PKK sevicilere hukuk dersi

Anayasa Mahkemesi raportörü, HDP ve CHP'lilerin dokunulmazlık kararlarının iptali ve yürürlüğünün durdurulması için yaptıkları başvuruların reddedilmesi gerektiği görüşünü bildirdi.

Giriş Tarihi 31 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 31 Mayıs 2016, 18:52
Raportörden PKK sevicilere hukuk dersi

İÇİNDEKİLER

Anayasa Mahkemesi (AYM) heyeti, CHP ve HDP milletvekillerinin "dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğine ilişkin iptal ve yürürlüğün durdurulması istemi"ni incelemeye aldı. Dosyayla ilgili görevlendirilen raportör incelemesini tamamladı.

DOKUNULMAZLIK BAŞVURUSU REDDEDİLSİN
HDP ve CHP'li 63 milletvekilinin, dokunulmazlıkları kaldıran Anayasa değişikliğini, "bu bir Meclis Genel Kurulu kararıdır" diyerek iptali için Anayasa Mahkemesi'ne yaptıkları başvuruda takvim belli oldu. Raportör raporunu hazırlayarak Mahkeme Başkanı Zühtü Arslan'a sundu. Başkan Arslan da heyeti toplantıya çağırdı.

Alınan bilgiye göre raportör raporunda, Meclis'te yapılan işlemin HDP ve CHP'lilerin iddia ettiği gibi bir Meclis Genel Kurulu kararı olmadığını, Anayasa değişikliği olduğunu bildirdi. Raportör, başvuruların "görevsizlik nedeniyle reddedilmesi" yönünde görüş bildirdi. Raportörün raporunun heyet için bağlayıcılığı bulunmuyor ancak AYM heyeti müzakeresini bu görüşler üzerinden yapıyor.

KARAR 3 HAZİRAN'DA
HDP ve CHP milletvekilleri tarafından milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ile ilgili anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına yönelik yapılan başvurunun ilk incelemesi Anayasa Mahkemesi tarafından 3 Haziran 2016 yapılacak.