Sadri: Erdoğan demek vefa demek

Okuduğu anne şiiriyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı duygulandıran İbrahim Sadri "Yıllar önce annemin tabutuna omuz verenler arasında Sayın Cumhurbaşkanımız da vardı. Kendisi benim için aynı zamanda vefalı bir ağabeydir" dedi.

Giriş Tarihi 14 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 14 Mayıs 2016, 12:06
Sadri: Erdoğan demek vefa demek

İÇİNDEKİLER

Yıllar önce çıkardığı "Adam Gibi" adlı şiir albümüyle, şiiri sevdiren adam olarak tanınan İbrahim Sadri, geçtiğimiz hafta okuduğu "Hoşçakal Anne" adlı şiirle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı duygulandırmasıyla adından bahsettirdi. Sadri ile "Kolay unutulmayacak bir anı oldu" dediği o anı ve Erdoğan ile olan ilişkisini konuştuk.


İbrahim bey okuduğunuz şiirle geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanı'nı ağlatan adam olarak herkes sizden bahsetti... O anı bir de sizden dinleyebilir miyiz?

Öncelikle kolay unutulmayacak bir anı oldu benim için. Doğrusu "bir şiir okuma"nın bu kadar çok yankı bulacağını hiç düşünmemiştim.Çalışma Bakanlığı'ndan bir davet geldi. Yapacakları program Anneler Günü'ne denk geldiği için, programa katılacak davetlilere bir sürpriz yapmak istediklerini söylediler. Programın hemen girişinde annelere ithafen bir şiir okumamı talep ettiler benden. Doğrusu bana da iyi geldi bu fikir. .

CUMHURBAŞKANI'NIN ETKİLENECEĞİNİ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?
Tabii sahneye çıkınca, davetlilerin arasında en önde Sayın Cumhurbaşkanımız'ı görünce heyecan bir anda arttı bende. Kendisinin merhum annesine ne kadar bağlı olduğuna ve hürmet ettiğine herkes gibi ben de şahittim. Şiiri okurken yıllar önce kaybettiğim kendi annemi düşündüm. 1996 yılıydı ve annemin tabutuna omuz verenler arasında o dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan sayın Cumhurbaşkanımız da vardı. "Ben seni ilk bildiğimde anne demeyi öğrenmiştim dünyanın bütün kelimelerinden önce" dizeleri ile başlayan şiiri okumaya başlayınca, annem ve geçmiş günler film şeridi gibi geçmeye başladı gözlerimin önünden. Doğrusu Cumhurbaşkanımız'ın da gözlerinin dolduğunu sonra fark ettim. Bütün salonda bir duygu yoğunluğu oluştu.

KENDİSİYLE DİYALOĞUNUZ NE ZAMAN BAŞLADI?
Benim özel anlamda sayın Cumhurbaşkanımızla tanışıklığım 80'li yıllara kadar uzanıyor. Kendisi siyasette ben de becerebildiğim kadarıyla sanat ve medyada yol almaya çalıştık bu 30 sene içinde.Nasıl unutabilirsiniz ki, memleketin zor yıllarında, 80'lerde küçücük düğün salonlarında sayın Erdoğan, birleştirilip güya sahne haline getirilmiş derme- çatma masaların üzerine çıkıp, tıpkı bugün olduğu gibi heyecanlı konuşmalar yapar ben de aralarda tıpkı bugün yaptığım gibi şiir okurdum. Şiir okuduğu için Pınarhisar cezaevine uğurlarken kendisini, ben yine şiir okuyordum "Aldırma reis"diyerek... Elbette hepimizin, güzel ülkemizin olduğu gibi benim de Cumhurbaşkanımdır. Ama aynı zamanda benim için vefalı bir ağabeydir.

'Siyasi başarısının sırrı, duygularını gizlememesi'

OKUDUĞUNUZ "HOŞÇAKAL ANNE" ŞİİRİ SİZE Mİ AİT?
Evet. Çok yeni bir şiir.

ERDOĞAN DUYGULARINI SAKLAMAYAN BİR LİDER ONUN BU ÖZELLİĞİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?
Sayın Erdoğan duygularını saklamayan ve toplumun her kesimine bu yönüyle dokunabilmeyi tercih eden bir lider. Bana göre siyasal hayatının başarı şifreleri arasında bu özelliği her zaman önde oldu..