Sertifikalı teröristler

Bingöl Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan DBP'nin, dağ kadrolarına terörist yetiştirmek için siyaset akademileri kurduğunu tespit etti. Sertifikalı teröristlerin eğitim aldıkları yer ise EĞİTİM-SEN...

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 12 Mayıs 2016, 09:17
Sertifikalı teröristler

İÇİNDEKİLER

HDP'nin yedek partisi DBP'nin amacının siyaset olmadığı kanıtlandı. PKK, 'DBP Siyaset Akademisi' adı altında sertifikalı terörist yetiştirmiş. Eğitimlerin adresi ise EĞİTİM-SEN.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nün DBP'ye yönelik operasyonunda, PKK'nın 'DBP Siyaset Akademisi' adı altında sertifikalı terörist yetiştirdiği ortaya çıktı. Eğitimlerin verildiği adres ise EĞİTİM-SEN.

Bingöl'deki yapılanmanın mimarı da 'Hasan' Kod adlı PKK'lı Abdülbaki Ö. Abdülbaki Ö.'nün terörist adaylarına verdiği eğitimler arasında, hendeklerin önemi, sivil itaatsizlik eylemleri sırasında memurlar, esnaflar ve gençlerin görevleri neler olacak? gibi konular yer alıyor.

ZİHNİYETİ BİZİMLE OLMALI
İşte Aksam'ın ulaştığı o detaylar: Kursa katılanlar kandırılmaya müsait üniversite öğrencileri ve bölge gençlerinden oluşuyor. PKK'nın felsefesini, ideolojisini ve tüm pratik eğitimleri alan teröristler daha sonra silah kuşanıp dağ kadrosuna katılıyor.

Teröristlere ardından DBP'nin sözde sertifikası veriliyor. Emine Ayna ve Kamuran Yüksek imzalı sertifikada, "DBP Siyaset Akademisi'nin 'Zihniyeti bizim olmayanının, pratiği de bizim olmaz' anlayışıyla yaptığı eğitim başarıyla tamamlamıştır. Demokratik mücadele yaşamınızda başarılar dileriz" yazıyor.

Öte yandan, operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan 15 kişi tutuklanıp cezaevine konuldu.