‘Adam değilsin’

Galatasaray Odeabank ve Türkiye A Milli Takım Baş Antrenörü Ergin Ataman, FETÖ’cü Enes Kanter’in ‘Korkak aciz’ sözüne tokat gibi yanıt verdi: İyi basketbolcu olmuşsun ama adam olamamışsın...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2016 Güncelleme 08 Mayıs 2016, 00:27
‘Adam değilsin’

İÇİNDEKİLER

Paralel yapının basketbol sahalarındaki temsilcisi Enes Kanter yine sert kayaya çarptı. Daha önce Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay ve NBA gururumuz olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hidayet Türkoğlu ile tartışan, hak ettiği yanıtları alan Enes Kanter, bu kez de Galatasaray Odeabank ve Türkiye A Milli Takım Baş Antrenörü Ergin Ataman'a dil uzattı. 'terbiyesize forma yok' A Milli Takımı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları elemelerine hazırlayan Ataman'ın takıma almayacağını açıklaması üzerine küplere binen Enes Kanter, şampiyon koça Twitter'dan 'Korkak aciz' diye seslendi. Ataman, cemaatin basketçisine hesabından, "İyi basketbolcu olmuşsun ama adam olamamışsın. Terbiyesizler asla milli formayı giyemeyecek" diyerek cevap verdi. İşte Ataman'ın yaptığı açıklama...

'BİZİ ZOR DURUMDA BIRAKTI'
"Hepimiz sporla ilgiliyiz. Bizim görevimiz sahada en iyisini yapmak. Enes'in geçmişte sıkıntıları oldu. Ben milli takıma çağırdığımda Enes ısrarla benimle görüşmedi, ben iki üç kez görüşmek istememe rağmen. Başka birileri araya girdi 'Enes takıma gelecek' dediler. O zaman benimle görüşmesi gerekirdi, neticede ben Milli takımın antrenörüyüm. Daha sonra her şeye rağmen biz davet ettik, fakat başlamadan 1 ay önce dizinden operasyon geçireceğini ve milli takıma gelemeyeceğini söyledi. Bu bizi zor durumda bıraktı."


Şampiyon koç Ergin Ataman, Oklahoma City Thunder forması giyen Enes Kanter'in kişiliğinde problem olduğunu vurguladı. Daha önce de birçok kez Kanter'in kendisine dil uzattığını belirten Ataman, "Terbiyesizler asla milli formayı giyemeyecek" diyerek son sözünü söyledi.

MİLLİ TAKIMLA DALGA GEÇTİ
Enes Kanter'in kaybedilen bir milli maçta dalga geçtiğini söyleyen Ergin Ataman, "Bu arkadaşlarına karşı bir ayıp. Onlar da haklı olarak onunla oynamak istemezler" dedi. Ataman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Enes'in siyasi içerikli mesajlar atıp Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı'yla ilgili bir şeyler yazması hoş değil. Ben sosyal medyayı sportif görüşlerimiz için kullanıyorum. Onun teknik olarak değil ama kişilik anlamında, Türk Milli Takımı'nı temsil etmesi anlamında sıkıntı var."