Kanlı mazi!

Yengesiyle yasak aşk yaşayan Ali Ekmekçi ağabeyini öldürüp kuyuya attı. Cinayet 26 yıl sonra aydınlandı. Zanlılar zaman aşımı nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mayıs 2016 Güncelleme 07 Mayıs 2016, 00:00
Kanlı mazi!

İÇİNDEKİLER

Konya'da ağabeyinin eşi ile yasak aşk yaşayan Ali Ekmekçi (49) 1990 yılında yengesi ile bir plan yaptı. Safiye Demirci (45) Ali Ekmekçi'ye "Ağabeyinden kurtulup, seninle yaşamak istiyorum" dedi. Yengesiyle bir olan Ali, ağabeyi Sami Ekmekçi'nin başına sopayla vurup, iple boğarak öldürdü. Zanlı, battaniyeye sardığı cesedi Safiye'nin kardeşi Şani Demirci ile birlikte su kuyusuna attı.

İSTANBUL'DA BİR BARDA!
Sami Ekmekçi'nin Avustralya'da yaşayan arkadaşı, 6 ay önce konya Emniyet Müdürlüğü'ne mail göndererek, Sami Ekmekçi'nin eşi ile kardeşi arasında yasak aşk dedikodusu çıktığını, arkadaşının hayatından endişe ettiğini yazdı. Ekipler, Ali Ekmekçi, Şani Demirci (39) ve İstanbul'da barda çalışan ablası Safiye Demirci'yi gözaltına aldı. Tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürme suçlarından adliyeye sevk edilen zanlılar hakkında, suç tarihinin 1990 olması nedeniyle, yürürlükten kaldırılan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında işlem yapıldı. Ağırlaştırılmış müebbet, ağır ve müebbet hapis cezalarının zaman aşımı süresinin 20 yıl olması nedeniyle 3 zanlı da adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

UZAMAN GÖRÜŞÜ
Avukatlar cinayeti itiraf ettikleri halde serbest bırakılan zanlılarla ilgili şunları söyledi: Cinayetin üzerinden 26 yıl geçmiş bu durumda olay zaman aşımına uğramış oluyor. Serbest bırakılmaları beklenen bir sonuç. Ancak şöyle bir durum var; üç kişinin katil olduğu ortada. Yani 'kamuya zararlı' olabilecek potansiyele sahipler. Eğer olayı ihbar eden kişi veya herhangi biri dava açarsa, zanlılar yargılanabilir. Yerel mahkemenin kararı bozulabilir.

Halit TURAN