Son mesaj: Ölüm

Şiddet kurbanı olan ikinci Özgecan için herkes ayaklandı; ‘Daha kaç kurban verilecek?’ diye haykırdı. Genç kadının son mesajı sie duygulandırdı: Ölürsem mezarıma gelin...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2016 Güncelleme 28 Nisan 2016, 00:00
Son mesaj: Ölüm

İÇİNDEKİLER

Adana'da adaşı Özgecan'la aynı kaderi paylaşan 25 yaşındaki Özgecan Arslan, ağabeyi Doğukan Hüküm (34) tarafından 2 yaşındaki kızının gözleri önünde öldürüldü. Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi'nde önceki gece meydana gelen olayda kardeşi Özgecan Arslan ile eniştesi Bekir Arslan'ı (27) barıştırmak için bir araya getiren Doğukan Hüküm, çıkan tartışmada silahına sarılıp, her ikisini de vurdu. Çift olay yerinde hayatını kaybetti. Genç kadının öldürülmesinin ardından herkes isyan bayrağını açtı. Sosyal medyada, "Daha kaç Özgecan kurban edilecek? Kadın cinayetlerini durdurun artık" çığlıkları yükselirken, genç kadının Facebook'taki son mesajı dikkat çekti:

'KOŞARAK MEZARIMA GEL'
"Eğer öldüğümü duyar da titreyip üşürsen koşarak mezarıma gel toprağı biraz arala tahtalarımı sök ve yak. Seni bir süre daha ısıtabilirim. Söylenecek o kadar şey varken ben susuyorum çünkü ne söylersen söyle bazıları anlamaz biliyorum."



'VAY ÖZGECAN VAY...'
Bir kardeşini mezara diğerini cezaevine gönderen abla Özlem Hüküm'ün cenaze törenindeki acı haykırışları ise yürekleri dağladı. Özgecan'ı son yolculuğuna uğurlarken sinir krizi geçiren Hüküm, "Ablam seni kurtaramadım, beni öldürseydin, vay Özgecan vay" diye feryat etti. Hüküm'ü yakınları sakinleştirmekte güçlük çekti.


Kardeş katili Doğukan Hüküm cinayeti 'namus' meselesi yüzünden işlediğini söyledi.




KURTARAMADIM SENİ ABLAM
Kardeşi Özgecan'ın cenazesinde sinir krizi geçiren abla Özlem Hüküm'ün, "Ablam seni kurtaramadım, beni öldürseydi, vay benim kardeşim vay" ağıtları yürek acıttı.