Adli aşk

Antalya Adliyesi’nde denetimli serbestlik cezası çeken K.Ç., zabıt katibi Nurten B.’nin aşk oyununa kandı. Kendisini evlilik vaadiyle oyalayan genç kadının tüm ihtiyaçlarını karşıladı. Kullanıldığını anlayınca soluğu savcılıkta aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Nisan 2016 Güncelleme 19 Nisan 2016, 00:00
Adli aşk

İÇİNDEKİLER

"AŞK oyunu", Antalya Adliyesi'ni karıştırdı. Adliyede denetimli serbestlik cezasını çeken K.Ç. (41), Asliye Ceza-2 İlamat Masası Zabıt Katibi olarak görev yapan Nurten B. (25) ile aynı büroda çalışmaya başladı. Bir süre sonra ikili arasında duygusal yakınlaşma yaşandı. İddialara göre Nurten B., kişisel menfaat sağlamak için hükümlüğü evlilik vaadiyle kandırdı. K.Ç., aşık olduğu genç kadının kira, kuaför, giyim, gıda, eğitim, sağlık, ulaşım, dövme sildirme gibi giderlerini karşıladı. Ayrıca Nurten B.'ye cep telefonu ve gözlük aldı. Genç kadına nakit para da veren K.Ç., Nurten B.'yi evli bir erkekle samimi biçimde görünce kandırıldığını anladı.

KOVUŞTURMAYA İZİN YOK
"Nurten B., benim gibi denetimli serbestlik yükümlülüğünü yerine getirenleri etkileyerek menfaat sağlamaktadır" diyen K.Ç., savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olayın kapatılması için Ağır Ceza ve Asliye Ceza-2 İlamat Masası Yazı İşleri Müdürü Handan E. (35) tarafından cezaevine gönderilmekle tehdit edildiğini de vurgulayan K.Ç., Nurten B.'ye aldığını iddia ettiği hediyelerin ve ödediği faturaları da delil olarak sundu. Şikayet üzerine Memur Suçları Soruşturma Bürosu, Nurten B. ve Handan E.'nin şüpheli sıfatı ile ifadelerine başvurdu. Nurten B., "Bana görevimle ilgili isnat edilen bir suç bulunmamaktır" derken, Handan E. "Hükümlüyü tehdit edecek herhangi bir söz söylemedim" diye konuştu. Alınan ifadeler sonrası olayla ilgili kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar alındı.

'BENİ KULLANDILAR'
DENETİMLİ serbestlik hükümlüsü K.Ç.'nin şikayetinin ardından şüpheliler Nurten B. ve Handan E. hakkında soruşturma açılmadı. K.Ç., kararla ilgili tüm itiraz haklarını kullandığını açıkladı. "Aldatıldım, duygularımla oynandı. Sadece bu değil, cezaevine gönderilmekle tehdit edildim. Ancak devlet, memurunu korudu. O kadına hediyeleri sadece aşk değil biraz da korkuyla verdim" ifadelerini kullandı.