Paramla gurur duymuyorum

İzmirli milyarder Osman Kibar, artık tüm dünyanın tanıdığı bir isim! Okul arkadaşları ünlü işadamı için ‘matematik dehası’ diyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2016 Güncelleme 17 Nisan 2016, 00:00
Paramla gurur duymuyorum

İÇİNDEKİLER

Forbes dergisinin 10 Mayıs kapağına taşıdığı Türk milyarder Osman Kibar artık ailesi kadar tanınan biri! 45 yaşındaki genç işadamı başarılarının yanı sıra ilginç yaşam öyküsüyle de dikkat çekiyor. İzmir doğumlu, Robert Kolej mezunu Osman Kibar pokerdeki başarılarıyla çok konuşuldu. 2006'da ilk poker turnuvasını kazanan Kibar, bir yıl sonra Las Vegas'ta 3 bin oyuncunun katıldığı Dünya Poker Şampiyonası'nda ikinci oldu. Pokeri bırakan Kibar'ın 2008'de kurduğu ve 4 milyar dolarlık hissesinin sahibi olduğu Samumed şirketinin yaşlanmayı önleyecek tıbbi keşiflerin peşinde olduğu ortaya çıktı. Kibar'ın şirketine bugün 12 milyar dolar değer biçiliyor. Şirketin üzerinde çalıştığı ilaçlardan biri de kel erkeklerde tekrar saç çıkmasını, beyaz saçların orijinal rengine dönmesini hedefliyor. Dergi, Robert Kolej'den arkadaşlarının da olduğu 120 kişiyle çalışan Kibar'ın 1.5 yılda ilk ilaçlarının sonuçlarının görüleceğini yazdı. 'Asfalt Osman'ın torunu Kibar'ın başarısının sırrı ise: 'matematik'... "Matematikle ilgilenirken içime huzur gelir, bir çeşit meditasyon gibi..." diyen Osman Kibar kendisini şöyle anlatıyor: "Başarı diye kendimle gurur duyduğum şeylerin hiçbiri parayla ilgili değil. Ama şunu da söylemeliyim: Matematik sevgisi bana doğumla gelen bir şey, onunla da gurur duymuyorum. Kendimi geliştirmeye uğraştığım için kendimle gurur duyuyorum. "


Matematik aşkı Osman Kibar'a pokerde de kazandırdı. Pokeri kumar gibi görmediğini söyleyen Kibar, "Limitimi aşmam. Kendimi kontrol edebilmek için poker oynuyorum" demişti.

'LİMİTİMİ ASLA AŞMAM'
Kibar, poker turnuvasına katılmadan önce yaptığı açıklamada pokeri kumar olarak görmediğini açıklamış şunları söylemişti: "Ben her zaman kendime limit koyarım ve bugüne kadar limitimi aştığım olmadı. Poker matematik, şans ve kendini kontrol etme oyunudur. Kumarhanede oynayacağınız her oyunda mutlaka kaybedersiniz çünkü kumarhaneye karşı oynarsınız. Pokeri ise kişilere karşı oynadığınızdan iyi bir oyuncuysanız kazanma şansınız vardır. Önemli olan eli kuvvetlendirmek ve sonuca karşı oynamak yerine saate karşı oynamaktır."

LABORATUVARDAN ÇIKMAZDI
Osman Kibar'ın Robert Kolej'den sınıf arkadaşları, ünlü işadamını tam bir 'matematik dehası' olarak anlatıyor. Sosyal ve neşeli kişiliğinin yanı sıra çalışkanlığı ile de biliniyor. Bir arkadaşı "Osman çok başarılı bir öğrenciydi. Boş zamanlarında bile laboratuvardan çıkmazdı. Ama sosyal ve espriliydi" diye konuştu.

ARTIK DEDESİ 'ASFALT OSMAN' KADAR ÜNLÜ
Dedesi ve adaşı olan Osman Kibar 1963-1973 yılları arasında İzmir Belediye Başkanı'ydı. Çok sayıda yolu asfaltlaştırdığı için kendisine 'Asfalt Osman' dendi. 1909'da Selanik'te doğan Osman Kibar, Feyziye Mektebi ve Robert Kolej'de okudu. 1945-1961 yılları arasında İzmir Sanayi Odası Başkanlığı yaptı. Kibar, Altay ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı yapan Mahmut Özgener ile de akraba. Kibar'lar, Dilber, Bezmen, Edin gibi tanınmış ailelerle de evlilik yoluyla akraba oldu.