Sanat ve futbol camiasındaki himmet ağı deşifre edildi

Giriş Tarihi 06 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 06 Nisan 2016, 02:03
Sanat ve futbol camiasındaki himmet ağı deşifre edildi

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün sanat camiasının önde gelen isimlerini ve bazı futbolcuları da himmet ağına düşürdüğü ortaya çıkmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FÖTE soruşturmasında Ankara'nın futboldan sorumlu imamı F.D. ve emekli Albay H.S.'nin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

KİTAP SATIŞIYLA...
Örgütün toplantılara katılması yönünde baskı yapılan futbolculardan bağış, yardım, himmet ve burs parası topladıkları Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisine zorla abone yaptıkları tespit edildi. Düzenlenen toplantılarda Gülen'in kitaplarını okuyarak bu kitapları futbolculara sattıkları bu şekilde örgüte gelir sağladıkları kaydedildi. Tanık olarak ifadesi alınan eski Beşiktaşlı futbolcu Baki Mercimek, örgüt lideri Fetullah Gülen ile sadece 1. ligdeki futbolcular ile dünyaca ünlü futbolcuları görüştürdüklerini, futbolcuların dini duygularını sömürerek himmet aldıklarını belirtti. Mercimek, örgütün futbolcuları yurt ve okullara götürerek buralar için paralar topladıklarını aktardı. Himmet ağının sanat ayağında ise TRT'de görevli FETÖ üyelerinin kuruma çalışan kişilerden, tiyatro oyuncularından ve sanat camiasındaki ünlü isimlerden para topladığı ortaya çıktı.

ŞİFRELİ TRANSFER
Bazı kamu kuruluşlarında çalışan kişilerin de FETÖ örgütü adına para topladıkları, toplanan bu paraları aralarında 'Abime hürmet ederim', 'Abime saygılarımla', 'Kasım-Aralık ayları aidat', 'Hizmetten alacağım vardı', 'Topla paraları', 'Zarflardakiler', 'Allah kolaylık versin' gibi şifreli ifadeler kullanarak dernekler aracılığı ile ABD'ye transfer ettikleri tespit edildi. Himmet vurgununun 5 milyon TL'yi geçtiği belirtildi.

SABAH