Paralelci okulda şantaj skandalı

Bodrum Merter Koleji'nde okuyan kız öğrencinin montajlı çıplak fotoğraflarının, sosyal medyada 'şantaj' amaçlı paylaşılması yargıya taşındı. Okul yönetiminin olaydan haberdar olmasına rağmen skandalın üzerini örtmeye çalıştığını savunan aile, şikayetçi oldu.

Giriş Tarihi 05 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 05 Nisan 2016, 09:19
Paralelci okulda şantaj skandalı

İÇİNDEKİLER

Bodrum'da faaliyet gösteren ve paralel yapıya yakınlığı ile bilinen Merter Koleji'nde 14 yaşındaki C.T isimli kız öğrencinin arkadaşları tarafından montajlanan çıplak fotoğraflarının diğer öğrenciler tarafından sosyal medyada paylaşılması ilçeyi karıştırdı.

AHLAKSIZ YAZILAR DA VARMIŞ
Genç kızın ailesi kolej yönetimi ve öğretmenleri hakkında şikayetçi oldu. Anne S.T. "Kızımın resmini sosyal medyadan alıp, yüzünü bırakıp alt tarafını çıplak hale getirip, yine sosyal medyada aynı okulundaki arkadaşı tarafından resimlerin üzerine ahlaksız yazılar da eklenerek yayıldığını öğrendik. Haftalardır bu olay varmış. Okul idaresi okulun adını düşünmüş, kızımı düşünen hiç olmamış. Anladım ki bu konuyu örtbas etmeye çalışıyorlar. Ben de şikayetçi oldum ve yargı süreci başlattık" dedi.

ÖĞRENCİLERİ SUÇLADI
Merter Eğitim Kurumları Avukatı Şakir Açıkgöz konuyla şu açıklamada bulundu: İki ortaokul öğrencisiyle Bodrum'da başka okulda eğitim gören bir öğrencinin Messenger'dan yaptıkları yazışmalar nedeniyle eğitim kurumu sorumlu tutulmaya çalışılıyor.

Kaynak:Akşam