Türk hava sahasını 'Hisar' koruyacak

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yerli imkanlarla üretilecek milli hava savunma sistemi HİSAR'la ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti.

Giriş Tarihi 04 Nisan 2016, 00:00 Güncelleme 04 Nisan 2016, 11:34
Türk hava sahasını ’Hisar’ koruyacak

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin Çin ile uzun menzilli hava savunma sistemi ihalesini iptal etmesinin ardından başlatılan milli hava savunma sistemi HİSAR'la ilgili çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti. Çin'le sözleşmenin savunma sisteminin milli imkânlarla geliştirilmesi amacıyla iptal edildiğini hatırlatan Bakan Yılmaz, Hisar Hava Savunma Sistemleri projesinde ASELSAN'ın ana yüklenici, ROKETSAN'ın da ana alt yüklenici olarak görev yaptığını söyledi. Bakan Yılmaz, bu iki firmanın yanı sıra savunma sanayinde faaliyet gösteren birçok firmanın da hava savunma sistemlerinin alt bileşenlerinin geliştirilmesi ve üretilmesi süreçlerinde rol aldığını kaydetti.
Menzile göre farklılık Halihazırda HİSAR Hava Savunma Sistemleri'nin milli olarak geliştirildiğini ve çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Yılmaz, "HİSAR projelerinde ASELSAN ana yüklenici, ROKETSAN ana alt yüklenici olarak görev yapmaktadır" dedi. Yılmaz, hava savunma sistemlerinin sahip oldukları menzile göre farklılık arz ettiğini kaydetti.
FÜZE SİSTEMLERİ ROKETSAN'DAN
2020 yılına kadar tamamlanması öngörülen milli hava savunma sistemi HİSAR projeleri kapsamında radar, komuta kontrol ve atış kontrol sistemleri ASELSAN, füze sistemleri de ROKETSAN tarafından geliştiriliyor.