Can Dündar terör örgütüne 'birleşelim' dedi

FETÖ ve PKK'nın yayın organı gibi çalışan Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar bir hainliğe daha imza attı. PKK’nın TV kanalına çıkan Dündar, Türkiye’nin bütünlüğüne yönelik çirkin ifadeler kullandı. HDP ve CHP’yi ise birleşerek ortak hareket etmeye çağırdı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Can Dündar terör örgütüne 'birleşelim' dedi

MİT TIR'ları ihaneti manşetine imza atarak, Türkiye'yi uluslararası alanda "Teröre destek veren" ülke olarak tanıtmaya çalışan ve 'casusluktan' yargılanan Can Dündar, yine Türkiye'yi hedef aldı. FETÖ-PKK-CHP ve HDP'ye birleşme çağrısında bulundu, 'Cepheyi bölmeyelim, ortak bir cephe açmak lazım. Topyekun direnmeliyiz. Kaybedecek vakit yok' ifadelerini kullandı. Sözde 'öz yönetim' adı altındaki bölme girişimi konusunda düşüncesi sorulan Dündar, değerlendirilmesi gereken bir model olduğunu ancak devletin bu tasarıya refleks gösterdiğini savundu.

AK PARTİ TOPRAK VERMEZ
Teröristlerin özerklik talebini de değerlendirdi. "AK Parti merkezi yönetimden vazgeçmez. En ufak toprağın yönetim alanı dışına çıkmasına tahammülü yok" ifadelerini kullandı. Yine özerklik konusunda CHP'nin ortaya attığı önerileri olumlu bulduğunu aktaran Dündar, HDP'nin yaklaşımından ise memnuniyet duyduğunu söyledi.

DİRENMEMİZ GEREKİYORDU
Cumhuriyet Gazetesi'nden her gün terör destekçiliği yapan Dündar, konuşmasında yine devleti katil ilan etti. Terör örgütünün 'serhildan' adı altında devlete isyan etme çağrılarına benzer ifadeler kullanan Dündar, "Sur'daki operasyonlara başladığında halk akın akın bölgeye gelmeliydi" diyerek güvenlik güçlerinin engellenmesi gerektiğini belirtti. 1 Kasım sonrası devlete karşı bir çok kez direniş imkânı bulduklarını, ama bunu değerlendiremediklerini savundu.

PKK BİR FIRSAT VERMİŞTİ
Dündar'ın sözleri, terör örgütü PKK'nın "Hedefimiz Erdoğan'ı devirmek. Bunun için de hep birlikte isyan etmeliyiz" sözünü akıllara getirdi. Can Dündar terör yandaşı kanaldaki konuşmasında, Türkiye'nin Ankara'yı kana bulayan PKK uzantısı PYD'ye 'Kucak açması gerektiğini' de söyleyerek bir başka skandala daha imza attı. Türkiye'nin terör örgütüne her türlü desteği vermesi gerektiğini, güçlenmelerine yardım edilmesinin faydalı olacağını iddia etti. Dündar'ın gazetesi Cumhuriyet, yaptığı haberlerle tartışma konusu olmuş ve "Terör örgütü PKK'nın açıkça propagandasını yapıyor" şeklinde eleştirilerin hedefi olmuştu.

Kaynak: Güneş

Can Dündar terör örgütüne 'birleşelim' dedi-1
Can Dündar terör örgütüne 'birleşelim' dedi-2

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler