Milyonlar CEPte

Polis, Atatürk Havalimanı'ndan yurda kaçak telefon sokulduğunu tespit etti. Kargo bölümüne operasyon yaptı. 2 milyon TL'lik son model kaçak telefonlara el koydu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2016 Güncelleme 28 Mart 2016, 01:24
Milyonlar CEPte

İÇİNDEKİLER

İstanbul Polisi benzeri görülmemiş bir operasyona imza atti. 2 milyon TL'nin üzerinde kaçak akıllı telefonları havalimanı kargo bölümünde ele geçirdi. Atatürk Havalimanı Kargo Terminali'nde, başta ABD olmak üzere birçok ülkeden gelen çok sayıdaki telefondan, 800 akıllı telefonun yerinde olmadığı tespit edildi.

ÇALIŞANLAR DA YAKALANDI
Bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, piyasa değeri yaklaşık 2 milyon TL olan 800 telefonun bulunması ve şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı. Savcılıktan alınan arama izniyle, şüphelilerin ev adreslerine baskınlar yapıldı. Baskınlarda Atatürk Havalimanı'nda değişik birimlerde çalıştığı tespit edilen ve suça karıştığı belirlenen çok sayıda kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, polis ekipleri tarafından Kargo Terminali'ne götürülerek olay yerinde keşif yaptırıldı. Çalışanların da içinde bulunduğu çeteyi çökerten polis soruştarma başlattı.