HDP sıkışınca montaj yalanına sarıldı

HDP'li İdris Baluken, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder'in kalaşnikof altında poz verdiği fotoğrafların montaj olduğunu iddia etti. Ancak Baluken'in iddiası fotoğrafı çeken muhabir tarafından da yalanlandı.

Giriş Tarihi 24 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 24 Mart 2016, 10:22
HDP sıkışınca montaj yalanına sarıldı

İÇİNDEKİLER



TBMM Genel Kurulu'nda önceki akşam yapılan görüşmede AK Parti'li vekiller ve HDP'li vekiller arasında tarışma çıktı. AK Parti'li Bülent Turan, HDP'li iki vekilin, PKK'lı teröristin cenazesine katılıp konuşma yaptığı manşeti kürsüden gösterdi. Turan ayrıca HDP'nin Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında kalaşnikof altında poz verdiği pozları hatırlatarak HDP'ye tepki gösterdi. HDP'li İdris Baluken ise söz konusu fotoğrafların montaj olduğunu savundu. Ancak Baluken'in iddiasının aksine o fotoğraflar DHA ve diğer ajanslar tarafından da servis edildi.

DHA FOTOMUHABİRİ UĞUR CAN: BEN ÇEKTİM
Doğan Haber Ajansı muhabiri Uğur Can, HDP milletvekili İdris Baluken'in "montaj" dediği Nevruz fotoğraflarını nasıl çektiğini şöyle anlattı:

"Diyarbakır'da 21 Mart Pazartesi günü yapılan Nevruz kutlamalarını izlemek için İstanbul'dan gelmiştim. Platformda konuşmalar yapılırken arka fonda barkovizyon bulunuyordu ve belli aralıklarla görüntüler değişiyordu. Bu görüntülerde Öcalan'a ait değişik fotoğraflar vardı. Sırrı Süreyya Önder konuşmasını yine aynı barkovizyon önünde yaptı. Önder konuşurken barkovizyona bir süre Öcalan ve iki Kalaşnikof (AK47) silahın fotoğrafı yansıdı.

Barkovizyonda, çocuklara taş taşıtılarak kurulan barikatlar ve hendeklerde elinde roket olan örgüt üyelerinin görüntüleri de yer aldı. Konuşmacıları ve fondaki görüntüleri aynı kadrajda fotoğrafladım. Fotomontaj suçlamasını reddediyorum. O gün çektiğim fotoğrafların arasında, konuşmalar sırasında benzer görüntülerin olduğu çok sayıda kare bulunmaktadır."