FETÖ medyasına bir darbe daha

Mahkeme tarafından kayyum atanan Cihan Medya Dağıtım A.Ş., FETÖ'nün yayın organları Meydan, Yarına Bakış, Yeni Asya, Özgür Düşünce ve Taraf gazetelerinin abone dağıtımını durdurdu.

Giriş Tarihi 24 Mart 2016, 00:00 Güncelleme 24 Mart 2016, 12:55
FETÖ medyasına bir darbe daha

İÇİNDEKİLER

Kayyum atanan Cihan Medya Dağıtım A.Ş.,Meydan, Yarına Bakış, Yeni Asya, Özgür Düşünce ve Taraf gazetelerinin abone dağıtımını durdurdu.

KAYYUM ATANMIŞTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Cihan Medya Dağıtım, Irmak Radyo TV Hizmetleri ve Dünya Dağıtım'a kayyum atanması talebini değerlendiren İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, bu kurumlara kayyum atanmasına karar vermişti.

CANLI YAYIN ARAÇLARI VE TEKNİK MALZEME KURTARILDI
Hakimlik kararında, Cihan Haber Ajansının canlı yayın araçlarıyla teknik malzemelerinin Cihan Medya Dağıtım AŞ'den başka bir firmaya aktarılmasına ilişkin şunlar kaydedildi:

"Yine Feza Gazetecilik AŞ çalışanlarına kurdurularak Cihan Medya Dağıtım AŞ mal varlıklarından bir kısmını, canlı yayın araçlarını, bir kısım teknik araçları, FİA Prodüksiyon Radyo Televizyon Reklam Organizasyon İletişim ve Ticaret Limited Şirketine satmış gibi gösterdikleri, bu satış nedeniyle herhangi bir tahsilatın yapılmadığı, toplam alacağın yaklaşık olarak 672 bin 948 lira olduğu, bu firmalardan matbaalar, sözleşme hükümlerine göre 1 Ocak 2016 tarihinden önce 'kiralayanın 3 aylık kirayı peşin olarak yatıracaktır' hükmü olmasına rağmen hiçbir kiracı firmanın 1 Ocak 2016 tarihinden önce kira yatırmadığının görüldüğü, şüphelilerin eylem ve fikir birliği içinde hareket ederek zincirleme olarak Feza Gazetecilik AŞ'nin mallarını birbirlerine devretmek suretiyle FETÖ/PDY terör örgütünün mal varlığını kaçırdıkları tespit edildiğinden CMK'nın 133. maddesi gereğince kayyum tayin edilmesine karar verilmesi talep edilmiştir. Yapılan inceleme neticesinde şirketlerin FETÖ/PDY terör örgütüne bağlı şekilde yayın politikası izleyerek örgütün amacına hizmet ettiği, bu sebeple CMK'nın 133. maddesinde belirtildiği şekilde 'bir ticari şirketin faaliyeti kapsamında suç işlendiği hususu gündeme geldiğinde maddi delillerin elde edilmesi, şirket mal varlığının korunabilmesi adına kayyum tayin edilmesi yoluna gidilmesinin imkan dahilinde olduğu' dikkate alınarak şirketlere kayyum tayin edilmesi kararı verilmiştir."