Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Hocalı' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hocalı Katliamı'nın 24. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2016, 00:00 Güncelleme 26 Şubat 2016, 20:11
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ’Hocalı’ mesajı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hocalı Katliamının 24. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Ermenistan birliklerinin, 24 yıl önce, 26 Şubat 1992'de Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrine düzenledikleri saldırıda, 613 Azerbaycan vatandaşının, çocuk, kadın, yaşlı ayrımı gözetilmeden zalimce katledildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye olarak, Hocalı'daki bu insanlık dışı katliamın acısını her zaman yüreğimizde hissediyor, Azerbaycanlı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Hocalı katliamı, tüm insanlığın dersler çıkartması, yaşanan trajediye ilişkin bir vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olaydır. Vicdanlarımızda en ağır cezaya mahkum ettiğimiz bu katliama, uluslararası toplumun da gereken duyarlılığı göstermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


İŞGAL ETTİĞİNİZ TOPRAKLARDAN ÇEKİLİN
Azerbaycan topraklarının beşte birinin halen Ermenistan'ın işgali altında olduğunu, bir milyonu aşkın Azerbaycanlının yerlerinden edildiğini ifade eden Erdoğan mesajında şöyle dedi: "Ermenistan'ın çeyrek asra yakın bir süredir işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi yönündeki çağrımızı, bu vesileyle bir kez daha tekrarlıyoruz.

Her zaman olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de, bu haklı davada Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hocalı katliamında hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailelerine ve tüm Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz."