Ağa'nın intikamı

Halis Toprak, kendisi hakkında 'Akıl sağlığı yok' diyen iki kızını, öldükten sonra şoke etti. İki kızına da mirasından kuruş bırakmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2016 Güncelleme 19 Şubat 2016, 01:35
Ağa’nın intikamı

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz ay vefat eden ünlü sanayici Halis Toprak'ın mirasından büyük bir sürpriz çıktı. Merhum Toprak, kendisi hakkında "Akıl sağlığı yok" diye dava açan iki kızından öldükten sonra intikam aldı. Açılan resmi vasiyetten Aynur Toprak ve Aysel Toprak'a kuruş çıkmadı. Halis Toprak öldükten sonra biri nikahsız dört eşinden olan 12 çocuğu, babalarının mirasçılarının belirlenmesini istedi. Bu konuyla ilgili açılan davada mahkeme, önceki gün 12 çocuğuna Toprak'ın resmi vasiyetini okudu.

MAHKEMEDE ŞOKE OLDULAR
Okunan belgelere göre; ünlü işadamının, hayattayken kendisi hakkında "Babamız şirketleri yönetemez, vesayet altına alınsın" diye dava açan iki kızı Aysel Toprak Duruk ile Aynur Toprak Dildar'ı mirasından men ettiği ortaya çıktı. Vasiyet, işadamının iki kızını şoke etti. Mirastan beklenti içine giren Aysel Toprak ve Aynur Toprak kuruş alamazken, Halis Toprak da öldükten sonra böylece intikamını almış oldu. Kızlarının kendisi hakkında "Babamız vesayet altına alınsın" diye dava açmalarına tepki gösteren Halis Toprak, o dönemde "Ben deli değilim" diye açıklama yapmıştı.

TMSF'DEN GERİ ALDI
Halis Toprak'ın kurduğu Toprakbank, Tasarruf Mevduatları Sigorta Fonu (TMSF) kapsamına alınmış ve 22 şirket ile 21 sanayi tesisisinin yönetimi de TMSF'ye geçmişti. Halis Toprak, borcunun tamamını ödeyerek şirketlerini geri almıştı.

30 SEKTÖRDE İMZASI VAR
1938 yılında Diyarbakır Lice'de doğan ünlü sanayici Halis Toprak, iş hayatına Adana'da başladı. Seramik, kağıt, ilaç gıda gibi 30'a yakın sektörde faaliyet gösteren Toprak Holding'i Türk sanayiine kazandıran Halis Toprak, 3 Ocak'ta Fransa'nın Nice şehrinde yaşamını yitirdi.

DİLEK YAMAN