Kalbim ülkemin sınırında

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Londra'daki Suriye Donörler Konferansı'nda konuştu: Halep'te etnik temizlik yapılıyor. Sınırımızda 10 bin kişi var. 70 bin kişi de yola çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2016 Güncelleme 05 Şubat 2016, 01:06
Kalbim ülkemin sınırında

İÇİNDEKİLER

Suriye 'deki savaştan etkilenenlere yardım dışında iş ve eğitim fırsatları verilmesi için uluslararası işbirliğini artırmayı amaçlayan Londra'daki Suriye Donörler konferansına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu:

10 BİN YENİ SIĞINMACI: Sizin kalplerinize hitap ediyorum. Halep'teki hava saldırılarından dolayı, 10 bin yeni sığınmacı Türkiye sınırının önünde bekliyor. 70 bin kişi Türkiye'ye doğru hareket ediyor. Şu anda benim kalbim ülkemin sınırında.

HAYAT KORİDORU KESİLDİ: Rusya müdahale ettiğinde barbar bir rejimi desteklemiş oldu. Şimdi Halep'e karşı en büyük, en tehlikeli ve en korkunç saldırı gerçekleştiriliyor. Türkiye-Halep arasındaki hayat koridoru kesildi.

BU BİR ETNİK TEMİZLİK: Bu bir savaş göçüdür, etnik temizlemedir. Rusya'nın saldırıların yüzde 90'u okullara, hastanelere ve sivillere karşıdır. Bu konuda bir açıklama bekliyoruz.