FETÖ ile mücadeleye yeni Başsavcı Vekili

İstanbul Adliyesi’nde paralel yapı ile mücadelenin yürütüldüğü Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na yeni Başsavcı Vekili atandı. Büronun yeni Başsavcı Vekili İrfan Fidan oldu.

Giriş Tarihi 11 Ocak 2016, 00:00 Güncelleme 11 Ocak 2016, 18:23
FETÖ ile mücadeleye yeni Başsavcı Vekili

İÇİNDEKİLER

İstanbul Adliyesi'nde yeni bir iş bölümü yapıldı. Başsavcı Vekili Hadi Salihoğlu tarafından gerçekleştirilen iş bölümü çerçevesinde Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na yeni Başsavcı Vekili getirildi. Uzun süredir büronun Başsavcı Vekilliği'ni yürüten Orhan Kapıcı'nın görev yeri değiştirilerek Basın Bürosu'ndan Sorumlu Başsavcı Vekili yapıldı.

Terör ve Örgütlü Suçlar Başsavcı Vekilliği'ne ise İrfan Fidan getirildi. İrfan Fidan'ın bugüne kadar baktığı Kaçakçılık Bürosu'na Başsavcı Vekili Mehmet Ayhan atandı.

HRANT SAVCISI TERÖR BÜRO'DAN ALINDI

Yeni iş bölümü çerçevesinde Hrant Dink Soruşturması'nı yürüten ve hazırladığı Hrant Dink iddianamesi iki kez iade edilen Savcı Gökalp Kökçü Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan alınarak Genel Soruşturma Bürosu'na verildi. 17 Aralık Soruşturması'na bakan Ekrem Aydıner ise Özel Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi. Terör Savcısı Okan Özsoy ise Kaçakçılık Büro'ya verildi.