Kamçılı mafya

Jokey kavgaları nedeniyle hipodromlarda sinirler gerildi. Karanlık ellerin, favori safkanlara binen jokeyleri ölümle tehdit edip, istedikleri atların kazanmasını sağladıkları iddia edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Aralık 2015 Güncelleme 31 Aralık 2015, 01:30
Kamçılı mafya

İÇİNDEKİLER

TAKVİM, hipodromlardaki kavgaya el attı. Oynanan kirli oyunu ve saklanan gerçekleri gün yüzüne çıkardı. Tüm yarış severleri üzen olaylar zinciri, Adana'da Müslüm Çelik'in attan düşmesiyle başladı. Çelik, kendisini ünlü jokey Ömer Kaya'nın engellediğini belirtti. İddiaya göre Çelik'in akrabaları da Kaya'yı bir otoparkta sıkıştırıp darp etti.

ŞİKE HİPODROMDA!
Yarış camiası, bu olayı konuşurken, TAKVİM'e ihbar üzerine ihbar geldi. Yarışlarda dönen dolaplara şahit olanlar, skandalı ortaya serdi. İddialara göre özellikle Adana, Şanlıurfa ve Ankara'daki yarışlara müdahale etmek isteyen mafya bağlantılı kişiler, jokeyleri odalarına kadar girip ele geçirmek istedi. Bu karanlık kişiler, favori olan atlara binecek jokeyleri, "Birinci gelme, yoksa ölürsün" diye tehdit etti. Kendilerine aldırış etmeyen jokeylere gözdağı verdi. Hatta kalabalık guruplarla hipodromlar basıp terör estirdi. Hem kendi canı, hem de ailesinin canı ile tehdit edilen ünlü jokeyler de uyarılara boyun eğdi. Kazanacağı yarışa asılmayıp, atın yularını geri çekti. Bitiş çizgisine ilk önce "Uçan atlar değil, yürüyen atlar" girdi! Böylelikle büyük paraların döndüğü yarışlarda, bir nevi şike yapıldığı iddia edildi.

BAKANLIK SORUŞTURMA AÇTI
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Türkiye Jokey Kulübü, Tak vim'in gündeme getirdiği jokeyler kavgasıyla ilgili soruşturma başlattı. Olayda mağdur olan ve azmettirici ile zanlıların da ifadelerine başvurulacağı öğrenildi. Yarışlarda favori atların kazanmaması için jokeylerin tehdit edilmesiyle ilgili de araştırma yapıldığı belirtildi. Yarış mafyası gruplar ile bağlantılı kişilerin, hipodromlara giriş ve çıkışlarının takip edildiği varsa kamera kayıtlarının inceleneceği belirtildi.

MEVLÜT YÜKSEL