Kimse Yok Mu kayıtları Kaynak'ta

Kayyum atanan Kaynak Holding'in binasında, Paralel örgütün Kimse Yok Mu Derneği'ne ait 40 terabayt büyüklüğünde gizli bir server (sunucu) daha bulundu. Sunucu inceleniyor

Giriş Tarihi 30 Aralık 2015, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2015, 01:25
Kimse Yok Mu kayıtları Kaynak’ta

İÇİNDEKİLER

Kaynak Holding'e atanan kayyum, holdingin İstanbul Bağcılar'da Tek-Er İş Merkezi'ndeki binasında, bilgi işlem ünitesindeki dev serverın içinde, Paralel örgütün Kimse Yok Mu Derneği'ne ait 40 terabayt büyüklüğünde ayrı bir server (sunucu) buldu. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Kaynak Holding bünyesinde faaliyet gösteren toplam 46 şirket, bir vakıf ve bir derneğe atanan kayyumlar, çalışmalarını hızlandırdı.

İNCELEMEYE ALINDI
Kayyumlar, bir süre önce holdingin Bağcılar Tek-Er İş merkezindeki binasında duvar içindeki gizli bölmede 300 terabayt büyüklüğünde server bulunmasının ardından, aynı bölme içinde bu kez de Kimse Yok Mu Derneği'ne ait 40 terabaytlık ayrı bir sunucu daha tespit edildi. Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcılık, Anadolu Sulh Ceza Hâkimliği'nce, sunucu üzerinde inceleme yapılabilmesi amacıyla imaj alma ve el koyma talebinde bulundu. Anadolu 3. Sulh Ceza Hâkimliği de sunucu üzerinde imaj alma ve el koyma kararı verdi. Bu kararın ardından, 40 terabaytlık sunucu inceleniyor.



KAÇIRILAN 30 MİLYON LİRA
Öte yandan soruşturma kapsamında holdinge atanan kayyumlar incelemelerinde, eski yönetim kurulunun 30 milyon lirayı ortaklarına kâr payı olarak dağıtma kararı aldığını tespit etti. Ancak, 30 milyon liranın ortaklara dağıtılmadığını tespit eden kayyumlar, bu paranın 3 seferde ve euro olarak Hollanda'ya aktarıldığını belirledi. Eski yönetim kurulunun bu kararı alırken de imza eksikliklerinin bulunduğu belirtildi. Kayyumların, 30 milyon liranın Hollanda'ya aktarılmasına ilişkin "yönetim kurulu kararının iptali ve paranın iadesi" istemiyle ticaret mahkemesine dava açacağı öğrenildi.

GÜLCAN DEMİRCİ / SABAH