Vlademirtaş

Selahattin Demirtaş, önce Brüksel'e sonra da ABD'ye gitti. Ardından ağabeyinin bulunduğu terör yuvası Kandil'de 10 saat geçirdi. Şimdi ise Türkiye aleyhinde kampanyalar yürüten Rusya'yı ziyaret etti. Ceketini ilikleyip Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la bir araya geldi... Ülkesini şikayet etti. Terör örgütü PYD için destek istedi!

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Vlademirtaş

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, seçimde barajı aşana kadar "cici çocuk" kesildi. Ancak 1 Kasım seçimlerinde halk tokadı indirdi. Son anda barajı geçti. Kanlı terör örgütüne destek verdi. Barikat kurup hendek kazan teröristlere "gençler" diye seslendi. PKK'yı kınamayan Demirtaş, önce Brüksel'e ve ABD'ye gitti. Ardından ağabeyi Nurettin Demirtaş'ın bulunduğu terör yuvası Kandil'de 10 saat geçirdi. HDP Eşbaşkanı'nın sır ziyaretlerine bu kez Rusya eklendi. Demirtaş, Türk hava sahasını ihlal eden Rusya'ya gitti. Başkent Moskova'da Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. Ceketini ilikleyip Lavrov'un karşısına geçti. Türkiye aleyhinde kampanyalar yürüten Rusya Dışişleri Bakanı'na ülkesini şikayet etti. Hatta hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Rus uçağını düşüren Türk makamlarını eleştirdi. "Bu konuda hükümetin tutumu yanlıştı. Uçağın düşürülmesine parti olarak tepki verdik" dedi. Ardından terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD'ye destek istedi. Lavrov da "olumlu yanıt" verdi. "DAEŞ tehdidine karşı karada savaşan Iraklı ve Suriyeli Kürtler'in olduğunu çok iyi biliyoruz. Onlar, Irak ve Suriye orduları ile beraber yaşam mücadelesi veriyor. Rusya, Suriye'de gerçekleştirdiği operasyonlarda, terör ile karada, sahada mücadele edenleri desteklemeye hazırdır" dedi. Öte yandan terör örgütü PYD ile Rusya arasında geçen Ekim ayında başlayan yakınlaşma yakın işbirliğine dönüştü. Diktatör Beşşar Esed yönetimine destek veren Rusya, rejimle işbirliği yapan terör örgütü PYD'yi doğal müttefik olarak görmeye başladı. Hatta Rusya son zamanlarda PYD'li teröristlere havadan silah yardımı yaptı. Rusya- PYD ilişkileri, örgütün önde gelen isimlerinin son aylarda Moskova'ya yaptıkları ziyaretlerle de hız kazanmıştı.



Demirtaş, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un karşısına çıkmadan önce hazırola geçti. Ceketinin düğmelerini ilikledi. Etrafındakilerle gülerek sohbet etti.

'CİCİ' ÇOCUK!
Türkiye'de "yüzü gülmeyen" Demirtaş, Rusya'da pek keyifliydi. Lavrov'u karşısında görünce "cici çocuk" pozları verdi.