Son bir haftadır süren yoğun saldırılarda, "Burası ikinci Çanakkale'dir. Kanımızın son damlasına kadar da olsa Türkmen Dağı'nı terk etmeyeceğiz. Çanakkale geçilmez" sözleriyle büyük mücadele veren Türkmenlere, Türkiye'den de destek eylemleri yapılmaya başlandı.
TEKBİRLER EŞLİĞİNDE TÜRKMENLERE DESTEK
Konya Selçuk Üniversitesi yerleşkesinde toplanan gençler, tekbir sesleri eşliğinde Bayırbucak Türkmenlerine destek eylemi gerçekleştirdi. Grup ayrıca, "Yaşasın ümmet dayanışması", "Kanımız aksa da zafer İslâmın" ve "Katil Esed Suriye'den defol" sloganları attı.
SOL'A BATTI
Bayırbucak Türkmenleri için yapılan eylem, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katili terör örgütü DHKP-C'nin bülteni gibi yayın yapan Sol'a rahatsızlık verdi.
Eylemi 'şeriatçı gösteri' başlığıyla duyuran Sol, aralarında İHH, MTTB, Anadolu Öğrenci Birliği, Davet ve Kardeşlik Vakfı'nın da bulunduğu grup için "gerici oluşum" şeklinde skandal bir ifade kullandı.
