Reuters muhabiri Ece'nin 'suikast' yalanı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aracının camındaki çatlağı suikast girişimi gibi gösteren kişi Reuters muhabiri Ece Toksabay çıktı. Valilik ve emniyet yetkileri çatlağın suikast girişimi değil sert bir cisimden kaynaklandığını açıklayınca Toksabay'ın yalanı ortaya çıktı. Sürekli provokatif haberleriyle gündeme gelen Ece Toksabay, Gezi olayları sırasında da kirli propaganda yürütmüştü.

Giriş Tarihi 23 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 23 Kasım 2015, 16:35
Reuters muhabiri Ece’nin ’suikast’ yalanı

İÇİNDEKİLER

2009 yılında ODTÜ'den mezun olan ve aynı sene Reuters haber ajansında muhabirliğe başlayan Ece Toksabay, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a suikast düzenlendiğini iddia etmiş, gerçek çok geçmeden ortaya çıkmıştı.

EMNİYET VE VALİLİK YALANLADI
Diyarbakır Valiliği, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve kentte kullandığı makam aracına yönelik herhangi bir saldırının gerçekleşmediğini bildirirken,

Demirtaş'ın talebiyle incelenmek üzere İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına götürülen aracın gerekli kriminal incelemelere tabi tutulduğu ifade edilen açıklamada, ilk belirlemelere göre, aracın arka camının sağ tarafında 3×3 santimetre büyüklüğünde hasar olduğunun gözlemlendiği kaydederken, kriminal incelemede "herhangi ateşli silah atış artığına rastlanılmadığı" bildirilen açıklamada, hasarın sert bir cisim çarpmasından meydana geldiğinin değerlendirildiği belirtildi.



REUTERS HABERİ KALDIRMADI
Emniyet ve valiliğin açıklamasına rağmen Ece Toksabay imzalı haberi Reuters'tan kaldırmaması tepki çekti.

Haberi kaldırmayan Reuters'ın muhabiri Ece Toksabay, dün akşam ortaya attığı suikast iddiasını kendi hesabından yalanlarken, eski tweetlerini silmemesi dikkat çekti.



GEZİ'YE DE DESTEK VERMİŞ

Yaşanan bu skandalın ardından Ece Toksabay'ı merak eden sosyal medya kullanıcıları, Toksabay'ın Gezi Vandallığı'na da destek verdiğini ve kişisel hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren paylaşımlarda bulunduğunu tespit etti.





Öte yandan Ece Toksabay'ın 7 Haziran seçimlerinden önce sosyal medya hesabından paylaştığı bir analiz de dikkat çekti.



"HDP'ye oy vermek, CHP'yi AKP karşısında güçlendirecektir" başlıklı analizi paylaşan Toksabay, "Şu ana kadar okuduğum en akılcı yazılardan biri" diyerek paylaştı.