Kayyum atanan şirketler arasında Sızıntı da var

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) üyelerine zorla aboneliğini yaptırdığı, örgüt için manevi değeri bulunan Sızıntı dergisi artık örgüt propagandası yapamayacak. Gülen'in direktiflerini yayınladığı dergi Kaynak Holding'e kayyum atanmasıyla örgüt mecrası olmaktan çıkacak.

Giriş Tarihi 18 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 18 Kasım 2015, 16:05
Kayyum atanan şirketler arasında Sızıntı da var

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) en büyük finansörü Kaynak Holding'e kayyum atandı. Holding bünyesinde yer alan Sızıntı dergisi de artık Gülen örgütünün değil. 1979 yılında bizzat Gülen'in kurup yönettiği dergi yıllarca örgütün adam devşirmek için kullandığı ve çok önem verdiği bir yayın organıydı. Böylece Sızıntı'nın Gülen örgütünün elinden çıkmasıyla FETÖ tarihinin en önemli darbesini yedi.

Sulh Ceza mahkemesinin kararı doğrultusunda daha önce örgütün finansörü Akın İpek'in sahibi olduğu ve bünyesinde Kanaltürk ve Bugün'ü de barındıran Koza İpek Holding'e kayyum atanmıştı. Bu karar örgüte darbe diye nitelendirilirken bugün sabah saatlerinde yine örgütün finansörlüğünü yapan Kaynak Holding'e de kayyum atandı.

Özellikle eğitim, yayıncılık, kargo ve bilişim sektöründeki şirketleri ile tanınan Kaynak Holding'in 7 bine yakın çalışanı ve yıllık 1,5 milyar liralık ciroya sahip. Holding 16 farklı sektörde bünyesinde 23 ayrı şirket barındırıyor.

HER SAYISI BİZZAT GÜLEN'İN ELİYLE HAZIRLANIYORDU

1979 yılında İzmir'de kurulan Holding ticari hayata yayıncılıkla başladı ve Sızıntı Dergisi'ni yayınladı. İlerleyen yıllarda giderek büyüyen Holding, eğitimden, yayıncılığa, kargoculuktan, bilişime kadar onlarca sektöre girdi.

Kaynak Holding'in bünyesinde bulunan ve örgütün en değerli mecrası olan Sızıntı dergisi bizzat Fetullah Gülen'in eliyle ve onayıyla hazırlanıyordu. Bugünkü kararın ardından Fetullah Gülen'in ne tepki vereceği ise merakla bekleniyor.