Kandil'e hava operasyonu

TSK, Kuzey Irak'ta bulunan Kandil'e bomba yağdırdı. Yapılan hava operasyonunda terör örgütü PKK'ya ait 44 hedef imha edildi.

Giriş Tarihi 15 Kasım 2015, 00:00 Güncelleme 15 Kasım 2015, 14:50
Kandil’e hava operasyonu

İÇİNDEKİLER

Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine düzenlenen hava operasyonunda terör örgütü PKK'ya ait sığınak ve barınaklardan oluşan 44 hedef, "akıllı mühimmatlarla" imha edildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, temmuzda başlatılan hava operasyonlarıyla büyük yıkıma uğrayan Kandil bölgesinde, bölücü terör örgütünün yeniden yapılanma gayretleri çerçevesinde bazı tesisler, barınaklar ve depoların tamir edilmeye, canlandırılmaya çalışıldığı belirlendi.

Bunun üzerine terörle mücadele harekatı kapsamında 14 Kasım'da gece boyunca ihbar ve kontrol uçağı, havadan yakıt ikmali ve insansız hava araçlarının desteğiyle, F-4E 2020 ve F-16'lar ile sınır ötesi hava operasyonları gerçekleştirildi.

Operasyonlarda Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde terör örgütüne ait olduğu tespit edilen sığınak ve barınaklardan oluşan 44 hedef, "akıllı mühimmat" kullanılarak tam isabetle etkisiz hale getirildi.