Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 360 ve 24 TV ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan paralel yapıyla mücadeleye ilişkin, "Bunlar bilindiği gibi bir örgüt değil. Ulusal güvenliğimizi ihlal eden, legal görünümlü illegal bir bir örgüt. Bunlar küresel bir ihanet şebekesi" dedi...

Giriş Tarihi 28 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 28 Ekim 2015, 23:08
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli açıklamalar

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

Yola çıktığım andan itibaren 'farklı bir Cumhurbaşkanı' demiştim. Cumhur'un Başkanlığı'nı yerine getiriyorum. Bu makamlara halk hiç bir zaman çıkamamıştır. Zaman olmuş kılığından kıyafetinden engellemeler olmuş. Sakalına bıyığına takılmışlar. Bu ülkede milletvekilleri eşleriyle Cumhurbaşkanlığı'na çıkmaz durumdaydı.

"Bugünkü görüşme için de bini aşın vatandaşımız bizimle birlikte oldu. 29 resepsiyonu şeklinde aralarında dolaşırken, 'biz buralara görecek miydik?' dediler. Cumhurbaşkanımız 'bu altınlar nerede?' diye sordular."

"Bunlar bir ambulansa kurşun sıkacak kadar hainler, alçaklar, caniler. Terörün de bir namusu olsun, ama bunlarda bu da yok."

"OPERASYONLAR DEVAM EDECEK"
"Terörle mücadele kısa soluklu değildir. Olay sadece bir PKK, bir DAİŞ bir DKP-C olayı değildir. Bunlar kolektif bir yapıdır. Bu operasyonlar kararlı bir şekilde devam edecektir. 1 Kasımın neticesi ne olursa olsun bu operasyonlar halkımızın huzurunu yakaladığı ana kadar devam edecektir. Devlet bunun için var. Bununda gereği neyse devlet bunu yapacaktır. Bunların barışla falan alakası yok bunlar kimi kandırıyor. Batı'ya geldiğinde barış diyeceksin. Doğu'da tehdit edeceksin. Orada insanları tehdit ediyorlar.

"KİMİ KANDIRIYORLAR"
'Karşı taraf barış istiyor' diyorlar. Bunların barışla falan alakası yok. Ne barışı? Kimi aldatıyorlar bunlar? Batı'ya geldiğinde barış diyeceksin. Doğu'da tehdit edeceksin. Orada insanları tehdit ediyorlar. Böyle mi barış olur?

Ankara Garı'nın önündeki olay; Savcılık açıklama yaptı. Bizim bu açıklamadan bir şeyleri görmemiz lazım. 1 Kasım'daki seçimi nasıl gölgeleriz hedefindeler. 6-7-8 Ekim'de olduğu gibi 'dökülün sokağa' dediler. Taktikler aynı. Biz bir şey söylüyoruz: Terör çeşidi ne olursa olsun karşıyız. Biz Batı gibi "Senin terörün iyi bizimki kötü demiyoruz."

"ASKERİMİZ ANINDA İŞİ BİTİRDİ"
​Geçenlerde ne oldu? PYD Fırat'ı geçmek istedi. Askerimiz hemen anında işi bitirdi. Bu bir uyarıdır. Kendine çeki düzen ver. Bunu farklı yerlerde de yapmaya çalışırsan, gereğini orada da yaparız. Türkiye'nin kimseden izin almaya ihtiyacı yok. PYD, kanton olarak ilan etti. Bu iş bu kadar kolay mı? Kanton kurma anlayışı sürerse gereği neyse yaparız.

TÜRKİYE'NİN PYD OPERASYONU
"Kuzey Irak'ta yaşananı, Kuzey Suriye'de yaşamak istemiyoruz. PYD, Araplara ve Türkmenlere etnik temizlik yapıyor. Bizim buna müsaade etmemiz mümkün değil. Şuan hassas koridorlar var, bu koridorları kontrol altında tutuyoruz. Bu sınırın, içinde ve dışında bize tehdit olacak ne varsa gereğini yaparız."

'YALANI İFTİRAYI SÜREKLİ KULLANIN DEDİLER"

"Malum partinin kampanya yönetimini, Obama'nın kampanyasını yürüten ekip yapıyor. İstanbul'da bir araya geldiler. Bu görüşmelerde malum medya grupları bir araya geldiler.

Barış dediği söylenen kişi, 6-7-8 Ekim'de milleti sokağa döken kişi değil mi?. Böyle bir isme nasıl uyacaksınız. O kampanyayı yürüten ekip, 'yalanı ve iftirayı sürekli kullanın' dedi. Çünkü sürekli yalan söyleyince artık doğru gibi algılanacağını belirttiler. Kampanya aklı, üst akıl bu. Bunu aynen uyguluyorlar."

TERÖRDEN MEDET UMAN MEDYA
"Hiçbir zaman samimi olmadılar. Birçok kez, bunların ileri gelenleri, patronları, yayın yönetmenleri benimle hep görüşürlerdi. Neden sonra ilişkileri kesildi? Bu tür olaylarda "Niçin siz de tavır almıyorsunuz, bu sadece devletin sorunu değil, sizin de sorununuz olması lazım, bu terör yarın öbür gün sizi de vurabilir" dedik. Ancak hiçbir zaman gerekli hassasiyeti göstermemişlerdir."

"Diyelim ki, ölüm anında yerde yatan vatandaşların resimlerini yayınlıyorlar. Mecburen hemen yargıya başvurmak suretiyle oradan yasak çıkarmaya çalışıyorduk. Kedilerini arayıp da "bu doğru olmuyor, bu yayınları durdurun" dediğimizde buna uymuyorlardı. Reyting düşüncesiyle hareket ediyorlardı."

"Yine aynı şekilde, terör örgütünün ileri gelenleriyle ilgili yayınlar yapıyorlar. Onların methine yönelik yayınlar yapıyorlar. 1 puanın onlar için çok büyük önemi var. Medya olarak yapmanız gereken doğruyu yayınlamaktır. Ne yazık ki böyle bir şey asla söz konusu olmadı. Bunun da bedelini devlet olarak ödüyoruz.

Bazı medya kuruluşları KKTC'ye Barış Suyu Projesi'ni küçültmeye çalıştı Kıbrıs'a su götürdük, yayınlayamadılar."

RUSYA-TÜRKİYE İLİŞKİSİ
Rusya Türkiye gibi bir ülkeyi elinden kaçıramaz. Ekonomik-stratejik işbirliği anlaşmalarımız var. Aramızda bazı görüş ayrılıkları olabilir ama bunu çatışma olarak değerlendirmek çok yanlış olur. Mesela biz hava sahamızdan geçişine müsade etmeyebiliriz, o da buna uymak zorunda ve uymuştur.

Mesela Rusya'ya herkes ambargo uygulamıştır, biz uygulamadık. Çünkü ikili ilişkilerimiz var. Putin'in yüzüne de söyledim. "Suriye'de yaptıklarınızdan dolayı size kırgınım" dedim. Şimdi yeniden bir toplantı yapılacak. Bu konular konuşulacak.

Türkiye, Suriye'deki barış için bir arayışın içerisinde. Esed'in içinde olduğu bir projeyle barış olmaz. 360 bin insanın öümüne neden olmuş bir kişiyle asla bu süreç yönetilemez. Bunu Sayın Putin'e de söyledik. Bunlar şu anda konuşuluyor.
İran'ın bazı yaklaşımlarından da rahatsızız. Kendilerine de ifade ettik. Yanlış kimden gelirse gelsin, uyarımızı yaparız. G20'de gündeme bu konuları koyduk. Başlığı "uluslararası terör". Bunları orada konuşacağız, görüşeceğiz.

Batı'ya uyarılarımızı yapıyoruz. "Bizimle burada birlikte çalışma yürütecekseniz buyurun, eğer yürütmeyecekseniz, siz bilirsiniz" diyoruz.

İRAN'IN BAZI YAKLAŞIMLARINDAN RAHATSIZIZ
İran'ın bazı yaklaşımlarından da rahatsızız. Kendilerine de ifade ettik. Yanlış kimden gelirse gelsin, uyarımızı yaparız. G20'de gündeme bu konuları koyduk. Başlığı "uluslararası terör". Bunları orada konuşacağız, görüşeceğiz.

BATI'YA UYARI!

Batı'ya uyarılarımızı yapıyoruz. "Bizimle burada birlikte çalışma yürütecekseniz buyurun, eğer yürütmeyecekseniz, siz bilirsiniz" diyoruz.

BUNLAR KÜRESEL BİR İHANET ÇETESİ

Pensilvanya'da destek alıyorlar, Kongre üyeleri de dahil. Biz bu nedenle Amerika'daki güçlü bir kuruluşla çalışıyoruz. Sadece bu olay Türkiye'nin aleyhine değil, ABD'deki eğitim sisteminin dahi içine nüfus etmişler.

Afrika'da ve Asya'da da varlar. Bunlar bilindiği gibi bir örgüt değil. Ulusal güvenliğimizi ihlal eden, legal görünümlü illegal bir bir örgüt. Bunlar küresel bir ihanet şebekesi.

Kayyum kararıyla ilgili de yargı sürecine girildi. Yargı elinden geleni yapacaktır. Yargı neden kayyum tayin etti bu iyi düşünülmeli."