Ağrı'da terör operasyonu

Terör örgütlerine yönelik yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan DBP Ağrı Diyadin ilçe Başkanı Mehmet Nuri Sarı'nın da olduğu 7 kişi tutuklandı.

Giriş Tarihi 27 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 27 Ekim 2015, 14:11
Ağrı’da terör operasyonu

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında DBP Diyadin ilçe Başkanı Mehmet Nuri Sarı'nın da bulunduğu yer aldığı 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik ve şehir yapılanması adına faaliyet gösterdiği, eylemlere karıştığı ve kent yapılanması içinde bulunduğu gerekçesiyle Ağrı ve İzmir'de düzenlenen operasyonda, DBP Diyadin ilçe Başkanı Mehmet Nuri Sarı, DBP Diyadin Eş Başkanı Ş.Ö, C.İ, ile DBP ve HDP Diyadin ilçe yönetiminde bulunan A.G, S.B, M.M, F.Y, C.K, F.O, Ö.V, D.V, F.S, H.K, A.Ç. ve şüpheli N.İ.Ö. gözaltına alındı.

Savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüphelilerden DBP Diyadin ilçe Başkanı Sarı, C.İ, A.G, S.B, M.M, F.S. ve N.İ.Ö. "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklandı ve diğer şüpheliler ise serbest bırakıldı.

Zanlıların ikametlerinde yapılan aramada da örgütsel doküman, dergi ve kitap ele geçirildi.