CHP şokta

Telefon sahtekarlığının son kurbanı olan ünlü ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan'ı yaklaşık 6 milyon lira dolandıran zanlı ortaya çıktı: Şanlıurfa CHP Milletvekili Adayı Mahmut Han Şahin...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2015 Güncelleme 22 Ekim 2015, 00:00
CHP şokta

İÇİNDEKİLER

Kendilerini asker, polis, savcı, hakim olarak tanıtıp vatandaşları dolandıran şebekenin son kurbanı Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan oldu. Telefonla Yurtcan'ı arayan bir kişi, büyük bir operasyon yürüttüklerini banka hesaplarına terör örgütü tarafından girildiğini söyleyerek profesörü tuzağa düşürdü.

ÇETENİN LİDERİ İDDİASI
Anadolu Adliyesi Başsavcısı Fehmi Tosun
'un da durumdan haberi olduğunu belirten şüpheli, bankadaki parasını çekerek kendilerine vermelerini, operasyonun bitmesinin ardından merkez bankası hesabından geri ödeneceğini söyleyerek, ünlü hukukçuyu çeşitli aralıklarla yaklaşık 6 milyon lira dolandırdılar. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin çalışmasıyla, dolandırıcılık olayında aktif rol oynayan kişilerden birinin Şanlıurfa CHP 10. sıra milletvekili adayı Mahmut Han Şahin olduğu tespit etti.


Mahmut Han Şahin

YAKALAMA KARARI ÇIKARTILDI
İstanbul Emniyeti'nin yaptığı çalışmalarda 600 bin doların elden teslim edilirken çekilen görüntüler incelendi. Prof.Dr. Yurtcan'ın da görüntülerden ve fotoğraflardan teşhis etmesinin ardından İstanbul'dan gelen 7 kişilik polis ekibi Şanlıurfa'da Mahmut Han Şahin'i yakalamak için peşine düştü. Savcılık tarafından yakalama kararı çıkartılan CHP'li Mahmut Han Şahin, yakalanmamak için sürekli yer değiştirerek; bana siyasi komplo kuruldu diyerek kaçıyor. Mahmut Han Şahin'in başta dolandırıcılık, sahte çek olmak üzere emniyette bir çok dolandırıcılık suçundan kaydı olduğu belirlendi.

Mehmet YILDIRIM