Şampiyon aile

Türkiye'ye motor yarışlarında birincilikler yaşatan Ramazan ve Yağmur ikilisi evlendi. Tutkularından vazgeçmeyen çift, çocukları Uzay ve Ares'i Türkiye birinciliklerinin ardından Avrupa şampiyonu yaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2015 Güncelleme 19 Ekim 2015, 00:41
Şampiyon aile

İÇİNDEKİLER

Eski milli motosikletçi Ramazan Bengiç ve motosiklet tutkunu eşi, Türkiye'ye şampiyon yetiştirdi. Motosiklet merakı sayesinde tanışan Ramazan-Yağmur Bengiç çifti, evlendikten sonra da bu tutkularından vazgeçmedi. Ulusal ve uluslararası yarışlara katılan çiftten Ramazan Bengiç, defalarca dereceler elde ettikten sonra ilk oğulları Uzay 1998 yılında dünyaya geldi.

ABİ KARDEŞ AYNI YOLDA
Küçük yaşlardan itibaren yarış parkurlarına alışan Uzay Bengiç, 5 yaşında ailesinin aldığı motosikleti kullanmaya başladı. Türkiye'deki birinciliklerinin ardından Avrupa Süpermoto Şampiyonası'nda ikincilik elde etti. Çiftin 2005 yılında doğan oğulları Ares Stefan da ailesinin izinden gitti. Uzay Bengiç gibi 5 yaşında parkurlarda yarışmaya başladı. Son olarak Eylül'de Bulgaristan'ın Plevne kentinde düzenlenen FIM Avrupa ve Balkan Süpermoto Şampiyonası'nda SM65 sınıfında ikinci olarak madalya kazandı.


Motosiklet kullanmayı ve yarışlara katılmayı çok havalı bulduğunu ifade eden Stefan Bengiç, Belçikalı ünlü motokrosçu Stefan Everts gibi şampiyon olmayı hayal ettiğini dile getirdi.

ÖZEL PROGRAM
Uzay'ı parkurlarda yarışlara hazırladığını ifade eden baba Bengiç, Bornova Çiçekliköy'de oluşturduğu özel parkura karavanlarıyla ailece gittiklerini ve motosiklete bindiklerini söyledi. Türkiye şampiyonu Uzay'ın Avrupa'da da çok iyi dereceler aldığını kaydeden baba, küçük oğlunu da günde ortalama 2 saat çalıştırarak yarışlara hazırladığını ifade etti. Çocukları için özel beslenme ve eğitim programları oluşturduklarını dile getiren adam, "Ares şu anda Doğu Avrupa ve Avrupa ikincisi. Hedefimiz dünya şampiyonluğu. Birinci olup İstiklal Marşı'nı dinletmek istiyoruz" dedi. Ailenin şampiyon motosikletçisi Uzay ise kardeşinin Avrupa'da aldığı derecenin kendisini gururlandırdığını ve ona "Şampiyonluk" için tavsiyelerde bulunduğunu anlattı.