Karayılan tehdit etti Ankara kana bulandı

Ankara'da 95 kişinin katledildiği hain saldırı, PKK'nın elebaşısı Murat Karayılan'ın, "Metropollere saldırırız" tehdidinden 13 gün sonra yaşandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2015 Güncelleme 11 Ekim 2015, 01:31
Karayılan tehdit etti Ankara kana bulandı

İÇİNDEKİLER

Ankara'da 86 masum vatandaşın katlediği hain saldırı, Terör örgütünün Kandil'deki elebaşısı Murat Karayılan'ın "kanlı mesajı" ardından geldi. Terör örgütü lideri Karayılan 28 Eylül'de, yani saldırıdan 13 gün önce PKK'nın yayın organı Yeni Özgür Politika adlı gazeteye röportaj verdi. O röportajda katliam yapacakları tehdidini savurdu.

YENİLGİ İTİRAFI

Karayılan röportajı 15 gün önce terör örgütü PKK'nın Beytüşşebap'taki ağır kaybı sonrası verdi. 2 askerin şehit düştüğü 34 teröristin öldürüldüğü saldırı sonrası gazeteye konuşan Karayılan, PKK'nın ağır kayıpları içinse şöyle dedi: "Çêman Alayı'na dönük olan ilk safhadaki kayıplarımızın fazla olması eleştirilecek bir husustur. Buna ilişkin daha doğru bir harekat tarzı ve tedbirler geliştirilebilirdi. Yine güçler arasındaki koordinede bazı yetersizliklerin yaşandığı anlaşılıyor. Bu tür kapsamlı ve koordineli eylem planlamalarında tüm güçlerin dakik davranıp herkesin zamanında görev yerine ulaşması gerekiyor ama bir kolda gecikmeler yaşanıyor. Bu yüzden bir takım boşluklar oluşuyor ve bazı kayıplar veriliyor. Aslında bu tarz eylem bir ilktir; acemilikten kaynaklı sorunlar da var. Bundan kaynaklı yetersizlikler yaşanmıştır"

'METROPOLLERİ VURURUZ'
Karayılan aynı röportajda, operasyonlarda güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik operasyonlarıyla ilgili de konuştu. Bu operasyonlardan rahatsızlığını dile getiren terörist başı , "Ha yarın onlar şehirlerde daha fazla katliama yönelirlerse o zaman Ölümsüzler Taburu da metropollerde harekete geçer" diyerek açıkça olası bir saldırıya işaret etti.