Durakta katliam

Belediye otobüsü yayaların arasına daldı. Durakta bekleyenleri 75 metre sürükledi. Şoför: "Gaz pedalı takılı kaldı" dedi. Görgü tanıkları şoförü suçladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2015 Güncelleme 02 Ekim 2015, 02:01
Durakta katliam

İÇİNDEKİLER

Ankara'da Çankaya- Dikimevi Cemal Gürsel Caddesi'nde iki belediye otobüsü ile bir özel araç maddi hasarlı kazaya karıştı. O sırada arkadan gelen Erol A.'nın (46) yönetimindeki 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü, yoldan geçemedi. Şoför, aracın el frenini çekip inerek kazaya karışan otomobillerin şoförleriyle tartıştı. Arkada bekleyen sürücülerin korna çalmaları ve otobüsteki yolcuların tepkisi üzerine geri dönüp araca bindi. Yolculara, "Yol kapalı burada inip metroyla gitmeniz gerekiyor" diye çıkıştı. Tartışma üzerine otobüs hızla hareket edince kaldırıma çıktı. Önündeki trafik tabelasına çarpıp, durağı biçti. Duraktaki bekleyenleri altına alan araç, yoldaki ağacı da kökünden söküp diğer yayaları da altına aldı. 75 metre boyunca yayaları sürükledi.

ARAÇ VİTESTE KALMIŞTI
Otobüsün altında kalan yayalardan 11'i olay yerinde hayatını kaybederken, hastaneye kaldırılan 13 yaralıdan biri de burada öldü. Gözaltına alınan Erol A.'ya alkol testi yapıldı. Sürücü, "Aracı viteste bırakıp el frenini çekmiştim. El frenini indirince birden araba şahlandı. Gaz pedalı takılı kaldı. Araç kontrolümden çıktı" dedi. Teknik heyet EGO otobüsünü incelemeye aldı.

TETAŞ MÜDÜRÜNÜN KIZIYDI
Tanıklar Hükümdar Yolcu ve Oktay Yakın ise "Yol kapalı olunca otobüs kaldırıma çıktı. O kadar kısa mesafede o hızı nasıl yaptı hayret ettim. Durakta ve kaldırımda olan herkesi altına aldı. Bu resmen bir faciaydı. Ağaçlara vura vura zor durdu. Kaldırım boyunca parçalanmış cesetler vardı" diye konuştu. Kazada can veren Hilal Ülgen'in 2013'te spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Türkiye Elektrik Ticaret Anonim Şirketi (TETAŞ) Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya'nın kızı olduğu öğrenildi.

Yüksel TEMEL