Bayraksız Selo

Bayraksız Selo Cici görünmek için büyük şehirlerde Türk bayraklarıyla miting yapan Selo, Hamburg'da bayrak şov yaptı. Arkasına Trinidad Tobago ve Zambiya bayrağı bile alan Demirtaş'ın miting salonunda bir tek Türk bayrağı yoktu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Eylül 2015 Güncelleme 29 Eylül 2015, 01:48
Bayraksız Selo

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de siyaset yapan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 80 milletvekili olan, Türk vatandaşı ve Türkiye'de bir siyasi partinin liderliğini üstlenen Selahattin Demirtaş'ın Türk bayrağı nefreti bir kez daha ortaya çıktı. Kopenhag, Berlin ve Leverkusen'de düzenlenen etkinliklerden sonra Hamburg'a giden Selahattin Demirtaş, DİMA spor merkezinde seçim mitingi yaptı.

TÜRK DEĞİL JAPON SİYASETÇİ GİBİ
Spor salonunda Demirtaş'ın konuşacağı platformun arkasında Tayland, Bosna Hersek, Polonya, Letonya, Zambiya, Yunanistan, Hırvatistan, Belarus, Trinidad Tobago, Japonya, Macaristan ve Avusturya bayrakları ile PKK'nın Suriye kolu PYD'nin flaması asıldı. Salonun diğer duvarlarında da onlarca ülkenin bayrağı yerleştirilmişti. Hatta Japonya bayrağının dört duvarda birden bulunduğu görüldü. Bunca bayrak enflasyonunun yaşandığı salonda sadece Türkiye'nin bayrağının olmaması dikkat çekti.

AY-YILDIZ ALERJİSİ İLK DEĞİL
Demirtaş, seçim öncesi Doğu şehirlerinde yaptığı mitinglerde silahlı eylem, sokağa dökülme, PKK'ya sahip çıkma çağrıları yapmıştı. Bu mitinglerde tek bir Türk bayrağı yer almazken, İstanbul, İzmir, Mersin, Aydın, Muğla, Antalya, Ankara gibi şehirlerdeki mitinglerde 'cici çocuk' imajı için HDP flamalarıyla Türk bayrakları beraber açılmıştı. Selo'nun bayrak ikiyüzlülüğü geçtiğimiz günlerde Ankara'da yapılan "Teröre hayır" yürüyüşünde de ortaya çıkmıştı. Selo, meslek odaları ve sendikalar liderliğinde yüzlerce STK'nın katıldığı yürüyüş için "Bayraksız yürüsünler. Türk bayrağı olunca ırkçılık yapılıyor" diyerek yaşadığı ülke olan Türkiye'nin Ay-yıldızlı bayrağına karşı gerçek duygularını ifade etmişti.