3 ilde paralel operasyon

Kocaeli, Kırşehir ve Mardin'de "Paralel Devlet Yapılanması" soruşturması kapsamında, özel okul ile dershanelerde arama başlatıldı.

Giriş Tarihi 15 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 15 Eylül 2015, 21:53
3 ilde paralel operasyon

İÇİNDEKİLER

Kocaeli'de "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında, bir özel okul ile iki dershanede arama başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Körfez ve Gölcük ilçesinde "Paralel Devlet Yapılanması"na finansman sağlandığı iddiasıyla bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Güvenlik güçleri, bir özel okul ve iki dershanedeki doküman ve bilgisayarlarda incelemelerini sürdürüyor.

Polis ekipleri, güvenlik önlemleri alınan binalara girişlere izin vermiyor.

KIRŞEHİR'DE BİR DERSHANER İLE ÖZEL OKUL ARANDI
Öte yandan Kırşehir'de "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında, bir dershane ile özel okulda arama başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kervansaray Mahallesi'ndeki özel lise ile Terme Caddesi'ndeki bir dershaneye operasyon düzenledi.

Bazı kurum temsilcilerinin de katıldığı arama çalışmalarında, bilgisayar imajları ile bazı belgelere el kondu.

Paralel Devlet Yapılanması'na finansal destek sağlandığı iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında dershane ve okuldaki arama çalışmaları devam ediyor.

MARDİN'DE BAZI ÖZEL OKUL VE DERSHANELERDE ARAMA YAPILDI
Mardin'de "Paralel Devlet Yapılanması"na finansman sağlandığı, Vergi Kanunu'na muhalefet edildiği iddiasıyla bazı özel okul ile dershanelerde arama yapıldı.

Yürütülen soruşturma kapsamında Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Mali Şubesi ekipleri, kent merkezi ve bazı ilçelerde dershane ve okullarda arama başlattı. Arama yapılan binaların çevresinde güvenlik önlemi alırken, KOM ekipleri ile defterdarlık görevlileri dershane ve özel okullardaki bilgisayar kayıtları ile evrakları inceledi.

İncelemeye polisin yanı sıra Çevre ve Şehircilik, Milli Eğitim, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Halk Sağlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu müdürlüklerine bağlı ekipler de katıldı.

Arama yapılan dershane ve özel okullardan, "Paralel Devlet Yapılanması"na finansman sağlandığı, ayrıca Vergi Kanunu'na muhalefet edildiği iddia edildi.